MH17. Vicepreşedintele SUA, Joe Biden: Avionulprăbuşit în estul Ucrainei a fost aruncat în aer în timpul zborului

„Din câte se pare nu a fost un accident. Avionul a fost aruncat în aer în timpul zborului”, a afirmat Joe Biden într-un discurs pe care îl ţinea în Detroit, fiind citat de Reuters. Acesta a adăugat că este posibil ca la bordul avionului să se fi aflat numeroşi americani, informaţiile existente până în prezent neconfirmând prezenţa cetăţenilor americani.

Vicepreşedintele american a susţinut, de asemenea, că doborârea avionului este „o situaţie gravă” şi că există multe întrebări fără răspuns. Referitor la provienenţa posibilei rachete sol-aer utilizate, oficialul guvernamental american a precizat că nu este clară origine acesteia, potrivit preliminare.

Un alt oficial American, senatorul John McCain, a declarat că Rusia va plăti dacă se va demonstra că a doborât avionul Malaysia Airlines MH17, care se îndrepta spre Kuala Lumpur de la Amsterdam. Avionul s-a prăbuşit după ce a fost doborât de o baterie sol-aer în estul Ucrainei. 

“Vor fi repercusiuni incredibile dacă se adevereşte că a fost doborât de rebeli. Dacă este rezultatul acţiunilor separatiştilor sau a ruşilor, cred că fiecare din părţi va plăti un preţ teribil. Aşa ar trebui să fie”, a afirmat John McCain, citat de „Business Insider”.

Vicepreşedintele departamentului european al companiei Malaysia Airlines, Huib Gorter, a anunţat în noaptea de joi spre vineri că la bordul avionului prăbuşit în Ucraina se aflau 298 de persoane, dintre care 154 de olandezi, potrivit BBC.

„La bord au fost 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului”, a afirmat Gorter în cadrul unei conferinţe de presă pe aeroportul Amsterdam-Schiphol. Reprezentantul companiei aeriene a precizat că în afară de cei 154 de olandezi, la bordul avionului se aflau 27 de australieni, 23 de malaysieni, 11 indonezieni, şase britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi şi un canadian.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Demență pură / Mungiu-Pippidi a ajuns trompeta PSD și-i atacă pe români numindu-i „lumpendiaspora” / Sputnik a pre…

4 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

5 Fraților, asta e dementă! / Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impo…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară