Migranți blocați la frontiera greco-macedoneană i-au atacat cu pietre pe cei lăsați să treacă granița

Migranți blocați la frontiera greco-macedoneană i-au atacat cu pietre pe cei lăsați să treacă granița

Un grup de migranți proveniți cei mai mulți din Maroc, Iran și Pakistan i-au atacat vineri cu pietre la granița dintre Grecia și Macedonia pe cei veniți din Siria, Afganistan și Irak, aceștia din urmă fiind singurii care mai sunt lăsați să intre pe teritoriul macedonean pentru a-și continua mai departe călătoria către vestul Europei, transmite agenția EFE.

Poliția greacă s-a plasat între cele două grupuri, iar cea macedoneană a intervenit cu un blindat echipat cu un tun cu apă.

Autoritățile de la Skopje au decis să accepte numai trecerea refugiaților proveniți din Siria, Irak și Afganistan, după o decizie similară luată de celelalte state traversate de migranți pe ruta balcanică după Macedonia, respectiv Serbia, Croația și Slovenia. Acestea au reacționat astfel ca urmare a tendinței statelor vest-europene de a limita primirea migranților economici, respectiv cei care nu provin din zone de conflict și în cazul cărora este evident că vin în Europa doar pentru un trai mai bun.

Prin urmare, între 2.000 și 3.000 de migranți sunt în prezent blocați la frontiera greco-macedoneană, unii dintre aceștia lansând atacuri repetate asupra sirienilor, irakienilor și afganilor, pe care-i consideră favorizați. Alții au încercat să pătrundă în forță în Macedonia prin gardul de la frontieră, acțiune ce a condus la ciocniri cu poliția macedoneană. Joi un tânăr marocan a murit electrocutat acolo în timp ce se cățăra pe un tren.

Tabăra de refugiați din localitatea greacă Idomeni este în prezent saturată, motiv pentru care unii migranți au fost transferați într-o tabără amenajată în apropiere.

Potrivit televiziunii publice elene, poliția greacă desfășoară controale pe șoselele dintre Atena și Salonic pentru a opri migranții care nu sunt sirieni, irakieni sau afgani să meargă mai departe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...