Militanţii proruşi continuă asedierile clădirilor publice din estul Ucrainei

Militanţii proruşi continuă asedierile clădirilor publice din estul Ucrainei

UPDATEGrupul care a ocupat un comisariat de poliţie a pătruns acum în sediul serviciilor de securitate”, a comunicat poliţia din regiunea Doneţk.

„Persoane înarmate în costume de camuflaj au ocupat un comisariat din Slaviansk. Reacţia va fi foarte puternică pentru că aceasta este diferenţa între protestatari şi terorişti”, a avertizat Avakov printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Activiştii proruşi nu au înaintat încă nicio cerere faţă de autorităţile ucrainene, potrivit unui corespondent al agenţiei Reuters, însă au refuzat să-şi dezvăluie identitatea. „Forţele speciale au fost trimise la Slaviansk”, a adăugat ministrul.

Slaviansk are aproximativ 100.000 de locuitori şi este situat în provincia Doneţk, în apropierea frontierei cu Rusia. Militanţi proruşi ocupă de o săptămână clădiri publice din oraşele Doneţk şi Lugansk.

Autorităţile de la Kiev a stabilit un termen limită pentru a pune capăt asedierilor organizate de militanţii proruşi, vineri fiind ultima zi, însă nu au fost luate încă măsuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia