Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Negocierile de aderare a Turciei la UE nu pot fi obiectul unei 'mite politice' (oficial turc)

Deschiderea unor noi capitole de negociere în procesul de aderare a Turciei la Uniunea Europeană nu ar trebui să facă obiectul unei 'mite politice', a declarat vineri, la Istanbul, purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), aflat la putere, în contextul în care blocul comunitar caută să obțină ajutorul Ankarei pentru a face față crizei migranților, transmite Reuters.

Potrivit lui Omer Celik, nu a fost luată deocamdată nicio decizie împreună cu Uniunea Europeană în ce privește gestionarea valului de migranți și refugiați, însă discuțiile continuă.

Candidatura de aderare a Turciei la UE se află în impas în ultimii ani din cauza divergențelor pe teme precum statul de drept și drepturile omului.

Comisia Europeană a anunțat în cursul nopții de joi spre vineri, la finalul unui summit al șefilor de stat și de guvern, desfășurat la Bruxelles, că a încheiat "un plan comun de acțiune" cu Turcia pentru a stăvili afluxurile migratorii.

"Am ajuns la un acord asupra conținutului acestui plan de acțiune", a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, precizând că valoarea ajutorului pe care Ankara îl va primi din partea UE va fi negociată "în zilele care urmează".

În același timp, Uniunea Europeană este pregătită "să accelereze" negocierile pentru facilitarea acordării de vize cetățenilor turci, în schimbul unei cooperări mai bune a Turciei pentru a opri valul de migranți, a mai anunțat Jean-Claude Juncker.

"Aceasta nu înseamnă însă că renunțăm la criteriile de bază care sunt regula în acest domeniu", a subliniat președintele Comisiei Europene, adăugând că o primă evaluare a progreselor înregistrate în negocieri va fi realizată în primăvara anului 2016.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Alex Dima, reporterul de la ProTV cu care Dragnea s-a purtat ca o jigodie a postat tot filmulețul!

2 Gelu Diaconu, fostul șef al Fiscului: „Ca cetățen a cărui viață și carieră au fost distruse de DNA condusă de …

3 VIDEO N-au avut curaj! Kovesi a ieșit de la audieri! Declarații INCENDIARE despre Ghiță!

4 VIDEO Dragnea, atac josnic la un jurnalist ProTV! Dementule, de ce nu te internezi la Bălăceanca dacă tot ai o…

5 BRRR! Liviu Avram / Lipiți această poză de ceea ce se întâmplă cu Kovesi și veți înțelege multe! Detalii care d…

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă