Noi VIOLENŢE la Odesa: Sute de activişti proruşi au atacat o secţie de poliţie - surse

Sute de activişti proruşi au atacat, duminică, o secţie de poliţie din oraşul ucrainean Odesa, cerând eliberarea suspecţilor arestaţi în urma violenţelor din ultimele zile, anunţă surse citate de Kyiv Post.

Noi VIOLENŢE la Odesa: Sute de activişti proruşi au atacat o secţie de poliţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sute de activişti proruşi manifestau de câteva ore în faţa unei secţii de poliţie din Odesa. "Sute de persoane s-au adunat în faţa secţiei de poliţie şi cer eliberarea deţinuţilor", a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei regionale.

Însă, în urmă cu puţin timp, protestatarii au încercat să pătrundă cu forţa în secţia de poliţie.

Pe fondul presiunilor, poliţiştii baricadaţi în interior au început eliberarea deţinuţilor, întâmpinaţi de mulţime ca nişte eroi.

 

Poliţia ucraineană a anunţat sâmbătă arestarea a 130 de persoane suspectate de implicare în incendiul din Odesa.

Ancheta preliminară efectuată de Ministerul ucrainean de Interne arată că militanţii proruşi care s-au baricadat vineri în Casa Sindicatelor din Odesa au dat foc clădirii cu sticlele incendiare pe care le aruncau spre manifestanţi naţionalişti şi proeuropeni. Conform anchetatorilor Ministerului ucrainean de Interne, zeci de insurgenţi proruşi s-au baricadat în Casa Sindicatelor din Odesa şi au încercat să arunce sticle incendiare spre "cetăţeni paşnici", o referire la manifestanţi care susţineau Administraţia proeuropeană de la Kiev. Unele dintre dispozitivele incendiare artizanale aruncate de militanţii proruşi din clădire au provocat incendiul, precizează Ministerul ucrainean de Interne. Incendiul a izbucnit după ce sute de militanţi proruşi au atacat cu pietre, bâte şi lanţuri un grup de aproximativ 1.500 de manifestanţi proeuropeni, în centrul oraşului Odesa. Activiştii proruşi s-au baricadat în Casa Sindicatelor, care a luat foc în timp ce era asediată de naţionalişti. Premierul interimar al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a acuzat serviciile de securitate că nu au luat suficiente măsuri pentru evitarea violenţelor de la Odesa, soldate cu peste 40 de morţi, promiţând tragerea la răspundere a celor responsabili.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…