Noua Zeelandă: Șapte morți în urma prăbușirii unui elicopter pe un ghețar turistic

Noua Zeelandă: Șapte morți în urma prăbușirii unui elicopter pe un ghețar turistic

Șapte persoane au murit sâmbătă în Noua Zeelandă după ce elicopterul la bordul căruia se aflau s-a prăbușit pe un ghețar turistic izolat, din cauza condițiilor meteo dificile, a anunțat poliția, relatează AFP și Reuters. Cei șase pasageri și pilotul elicopterului au murit după prăbușirea aparatului de zbor pe Ghețarul Fox, un loc turistic extrem de frecventat situat pe coasta de vest a Insulei de Sud.

O echipă de salvare a descoperit epava elicopterului într-o crevasă, însă nu a putut ajunge la ea din cauza terenului dificil, a precizat poliția într-un comunicat. Echipa de intervenție a confirmat că nu există supraviețuitori.

Identitățile victimelor nu au fost dezvăluite pentru moment.

Recuperarea cadavrelor ar putea dura mai multe zile, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, potrivit poliției.

Elicopterul, care aparținea unei companii private, survola, la momentul accidentului, Ghețarul Fox, recunoscut pentru accesul ușor și pentru că atrage mii de turiști în fiecare an.

În 2010, o avion care se îndrepta spre Ghețarul Fox s-a prăbușit în timp ce decola dintr-un oraș din apropiere, toate cele nouă persoane aflate la bord pierzându-și viața.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...