O americancă a fost numită în funcţia de ministru ucrainean al Finanţelor

O americancă a fost numită în funcţia de ministru ucrainean al Finanţelor

Parlamentul Ucrainei a aprobat marţi numirea în funcţia de ministru al Finanţelor a unei americance de origine ucraineană şi a unui lituanian la conducerea Ministerului Economiei.

O americancă a fost numită în funcţia de ministru ucrainean al Finanţelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, 288 de parlamentari au votat în favoarea numirii celor doi miniştri şi a celorlalţi membri ai noului Guvern prooccidental de la Kiev.

Guvernul ucrainean va fi condus de Arseni Iaţeniuk, în vârstă de 40 de ani, care a deţinut postul de premier începând din februarie 2014.

"Suntem pregătiţi pentru cele mai radicale şi mai dure schimbări în Ucraina. Misiunea va fi îndeplinită", a declarat Iaţeniuk, citat de Reuters.

Din noul Guvern fac parte câţiva tehnocraţi străini care au primit cetăţenie ucraineană marţi dimineaţă, prin decret prezidenţial. Natalie Jaresko, cetăţean american cu experienţă la Departamentul de Stat, a fost numită în funcţia de ministru ucrainean de Finanţe.

Pavlo Klimkin va rămâne ministru de Externe, iar Stepan Poltorak, ministru al Apărării.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...