O rusoaică, identificată ca fiind autoarea atacului dintr-o secție de poliție din Istanbul

O rusoaică, identificată ca fiind autoarea atacului dintr-o secție de poliție din Istanbul

O rusoaică a fost identificată ca fiind femeia "kamikaze" care a comis marți un atentat într-o secție de poliție din Istanbul în care un polițist a fost ucis și un altul rănit, a informat joi mass-media turcă, relatează Xinhua și DPA.

Potrivit Hurriyet Daily News, poliția turcă investighează legătura dintre atacatorul sinucigaș din această săptămână de la Istanbul și rețeaua teroristă Al-Qaida, precum și gruparea Statul Islamic, relatează DPA. Femeia kamikaze a fost identificată ca fiind rusoaica Diana Ramazova, a precizat Hurriyet, citând oficiali din cadrul poliției și serviciilor de informații. Ea ar fi intrat în Turcia ca turistă în iunie 2014.

Ministrul turc de interne Efkan Ala le-a spus jurnaliștilor că femeia a fost identificată, însă nu i-a dezvăluit numele. 'Nu este cazul să facem o declarație detaliată în acest moment pentru siguranța anchetei', a spus el.

'Numere de telefon străine' au fost găsite în telefonul mobil al agresoarei, Diana Ramazova, care a vorbit în limba rusă cu un șofer de taxi înainte de atac, a precizat Daily News, adăugând că indiciile au determinat poliția să creadă că femeia ar putea fi cecenă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe