Oficial nord-coreean, suspectat de complicitate cu unchiul lui Kim Jong-un, executat „cu un aruncător de flăcări”

Oficial nord-coreean, suspectat de complicitate cu unchiul lui Kim Jong-un, executat „cu un aruncător de flăcări”

O Sang-hon, ministru adjunct în cadrul MinisteruluiSecurităţii Publice, a fost „executat cu un aruncător de flăcări”, a dezvăluit sub protecţia anonimităţii o sursă a ziarului sud-coreean „Chosun Ilbo”, citat de „The Telegraph”.

Oficialul a fost ucis pentru că ar fi îndeplinit ordinele lui Jang Song-taek, unchiul liderului nord-coreean, de a transforma ministerul într-o divizie personală a lui Jang, menită să-l ajute să-şi desfăşoare afacerile fără probleme.

Jang a fost executat în decembrie, după ce a fost găsit vinovat la acuzaţiile de corupţie şi de subminare a autorităţii lui Kim Jong-un. Autorităţile au demarat atunci o campanie amplă de capturare a tuturor rudelor şi apropiaţii lui Jang, o parte dintre ei fiind executaţi, iar restul deportaţi în lagărele de concentrare din ţară.

În afară de O Sang-hon, alţi 11 oficiali de top ai Partidului Muncitorilor au fost executaţi recent, pe baza presupuselor lor legături cu unchiul liderului nord-coreean.

Informaţiile privind acuzaţiile aduse condamnaţilor la moarte din Coreea de Nord sunt aproape imposibil de verificat, din cauza lipsei de transparenţă a politicilor naţionale, însă cazurile din trecut au demonstrat comunităţii internaţionale că regimul de la Phenian nu are nevoie de motive foarte întemeiate pentru a-i elimina pe cei care pierd simpatia liderilor ţării.

În timp ce epurarea din Coreea de Nord continuă, Seulul şi-a exprimat îngrijorarea că ţara vecină din nordul peninsulei ar putea fi cuprinsă de nelinişte şi instabilitate. Recent, Coreea de Nord şi de Sud s-au angajat într-un schimb de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune, cu rol de intimidare, fără să fie înregistrate victime.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 O dare în gât profi...

4 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…

5 „Dragă Marian, ai 3 ani de școală” / Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină