Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Oficial nord-coreean, suspectat de complicitate cu unchiul lui Kim Jong-un, executat „cu un aruncător de flăcări”

O Sang-hon, ministru adjunct în cadrul MinisteruluiSecurităţii Publice, a fost „executat cu un aruncător de flăcări”, a dezvăluit sub protecţia anonimităţii o sursă a ziarului sud-coreean „Chosun Ilbo”, citat de „The Telegraph”.

Oficialul a fost ucis pentru că ar fi îndeplinit ordinele lui Jang Song-taek, unchiul liderului nord-coreean, de a transforma ministerul într-o divizie personală a lui Jang, menită să-l ajute să-şi desfăşoare afacerile fără probleme.

Jang a fost executat în decembrie, după ce a fost găsit vinovat la acuzaţiile de corupţie şi de subminare a autorităţii lui Kim Jong-un. Autorităţile au demarat atunci o campanie amplă de capturare a tuturor rudelor şi apropiaţii lui Jang, o parte dintre ei fiind executaţi, iar restul deportaţi în lagărele de concentrare din ţară.

În afară de O Sang-hon, alţi 11 oficiali de top ai Partidului Muncitorilor au fost executaţi recent, pe baza presupuselor lor legături cu unchiul liderului nord-coreean.

Informaţiile privind acuzaţiile aduse condamnaţilor la moarte din Coreea de Nord sunt aproape imposibil de verificat, din cauza lipsei de transparenţă a politicilor naţionale, însă cazurile din trecut au demonstrat comunităţii internaţionale că regimul de la Phenian nu are nevoie de motive foarte întemeiate pentru a-i elimina pe cei care pierd simpatia liderilor ţării.

În timp ce epurarea din Coreea de Nord continuă, Seulul şi-a exprimat îngrijorarea că ţara vecină din nordul peninsulei ar putea fi cuprinsă de nelinişte şi instabilitate. Recent, Coreea de Nord şi de Sud s-au angajat într-un schimb de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune, cu rol de intimidare, fără să fie înregistrate victime.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

2 ALARMĂ Următorul pas, FURTUL alegerilor. Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, va fi pus șef al Autorității Electo…

3 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

4 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

5 ALARMĂ Tensiune maximă la DNA! Sclava PSD le-a dat ULTIMATUM două zile procurorilor pentru a-i PREDA Dosarul D…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima