Oficial nord-coreean, suspectat de complicitate cu unchiul lui Kim Jong-un, executat „cu un aruncător de flăcări”

Oficial nord-coreean, suspectat de complicitate cu unchiul lui Kim Jong-un, executat „cu un aruncător de flăcări”

O Sang-hon, ministru adjunct în cadrul MinisteruluiSecurităţii Publice, a fost „executat cu un aruncător de flăcări”, a dezvăluit sub protecţia anonimităţii o sursă a ziarului sud-coreean „Chosun Ilbo”, citat de „The Telegraph”.

Oficialul a fost ucis pentru că ar fi îndeplinit ordinele lui Jang Song-taek, unchiul liderului nord-coreean, de a transforma ministerul într-o divizie personală a lui Jang, menită să-l ajute să-şi desfăşoare afacerile fără probleme.

Jang a fost executat în decembrie, după ce a fost găsit vinovat la acuzaţiile de corupţie şi de subminare a autorităţii lui Kim Jong-un. Autorităţile au demarat atunci o campanie amplă de capturare a tuturor rudelor şi apropiaţii lui Jang, o parte dintre ei fiind executaţi, iar restul deportaţi în lagărele de concentrare din ţară.

În afară de O Sang-hon, alţi 11 oficiali de top ai Partidului Muncitorilor au fost executaţi recent, pe baza presupuselor lor legături cu unchiul liderului nord-coreean.

Informaţiile privind acuzaţiile aduse condamnaţilor la moarte din Coreea de Nord sunt aproape imposibil de verificat, din cauza lipsei de transparenţă a politicilor naţionale, însă cazurile din trecut au demonstrat comunităţii internaţionale că regimul de la Phenian nu are nevoie de motive foarte întemeiate pentru a-i elimina pe cei care pierd simpatia liderilor ţării.

În timp ce epurarea din Coreea de Nord continuă, Seulul şi-a exprimat îngrijorarea că ţara vecină din nordul peninsulei ar putea fi cuprinsă de nelinişte şi instabilitate. Recent, Coreea de Nord şi de Sud s-au angajat într-un schimb de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune, cu rol de intimidare, fără să fie înregistrate victime.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…