Palestinienii au incendiat mormântul lui Iosif din Cisiordania

Palestinienii au incendiat mormântul lui Iosif din Cisiordania

Un grup de palestinieni au incendiat vineri în zori mormântul lui Iosif din orașul palestinian Nablus, situat în partea de nord a Cisiordaniei ocupate - un loc venerat de evrei - în ziua în care mișcarea islamistă Hamas, care controlează Fâșia Gaza, a chemat la o zi de "furie" împotriva Israelului, după două săptămâni de violențe în regiune, relatează AFP și Reuters.

Zeci de palestinieni au lansat cocteiluri Molotov asupra sitului, loc de pelerinaj pentru evreii religioși și sursă de tensiune între israelieni și palestinieni în trecut, a precizat poliția palestiniană. Circa 100 de oameni au participat la acest act de sacrilegiu împotriva mormântului patriarhul biblic Iosif, potrivit armatei israeliene, citată de Reuters. Ei au fost îndepărtați de la locul incidentului de forțele de securitate palestiniene ajunse în zonă, dar nu înainte de a incendia secțiuni din mormânt.

Atacul, care a provocat importante pagube, intervine în timp ce palestinienii și israelienii sunt angajați de două săptămâni în confruntări soldate deja cu 32 de morți și peste 1.000 de răniți de partea palestiniană, precum și cu șapte morți și zeci de răniți de partea israeliană.

Pentru evrei, mormântul găzduiește rămășițele lui Iosif, unul din cei doisprezece fii ai lui Iacov, care a fost vândut de frații lui și dus în Egipt, de unde trupul său a fost readus în conformitate cu tradiția biblică.

Situl, unde palestinienii afirmă că s-ar afla mormântul unui șeic local, a fost scena unor confruntări sângeroase în trecut, mai ales în timpul celei de-a doua Intifade (2000-2005). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…