Papa Francisc se declară pregătit să-l întâlnească pe Dalai Lama, în pofida opoziției Chinei

Papa Francisc se declară pregătit să-l întâlnească pe Dalai Lama, în pofida opoziției Chinei

Papa Francisc a evocat luni posibilitatea unei întâlniri cu liderul tibetan Dalai Lama, dezmințind totodată informația că ar fi refuzat să-l primească pe acesta când a venit în luna decembrie la Roma la o reuniune a laureaților Premiului Nobel pentru Pace, transmite AFP.

'Unele ziare afirmă că nu l-am primit de teama Chinei. Nu este adevărat', a declarat Suveranul Pontif în fața presei în avionul care-l aducea din vizita efectuată în Filipine.

Suveranul Pontif a amintit că 'potrivit protocolului Secretariatului de Stat (al Vaticanului), șefii de stat și responsabilii de rang înalt nu pot fi primiți atunci când vin la Roma la o reuniune oficială'. De altfel, nici cu ocazia reuniunilor FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură) nu am primit pe nimeni', a adăugat Papa Francisc. El a anunțat totodată că există contacte în vederea unei întâlniri cu liderul tibetan, dar deocamdată nu a fost stabilită o dată.

Referindu-se la eforturile de apropiere a relațiilor dintre China și Vatican, Suveranul Pontif a declarat că acestea se fac 'pas cu pas'. Chinezii 'știu că sunt dispus să merg acolo (în China) sau să primesc responsabili chinezi la Vatican', a mai spus Papa Francisc, el trimițând în timpul acestei călătorii o telegramă președintelui chinez Xi Jinping, la fel cum face cu toți șefii de stat ai țărilor pe care le survolează în vizitele oficiale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie