Papa Francisc se declară pregătit să-l întâlnească pe Dalai Lama, în pofida opoziției Chinei

Papa Francisc a evocat luni posibilitatea unei întâlniri cu liderul tibetan Dalai Lama, dezmințind totodată informația că ar fi refuzat să-l primească pe acesta când a venit în luna decembrie la Roma la o reuniune a laureaților Premiului Nobel pentru Pace, transmite AFP.

'Unele ziare afirmă că nu l-am primit de teama Chinei. Nu este adevărat', a declarat Suveranul Pontif în fața presei în avionul care-l aducea din vizita efectuată în Filipine.

Suveranul Pontif a amintit că 'potrivit protocolului Secretariatului de Stat (al Vaticanului), șefii de stat și responsabilii de rang înalt nu pot fi primiți atunci când vin la Roma la o reuniune oficială'. De altfel, nici cu ocazia reuniunilor FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură) nu am primit pe nimeni', a adăugat Papa Francisc. El a anunțat totodată că există contacte în vederea unei întâlniri cu liderul tibetan, dar deocamdată nu a fost stabilită o dată.

Referindu-se la eforturile de apropiere a relațiilor dintre China și Vatican, Suveranul Pontif a declarat că acestea se fac 'pas cu pas'. Chinezii 'știu că sunt dispus să merg acolo (în China) sau să primesc responsabili chinezi la Vatican', a mai spus Papa Francisc, el trimițând în timpul acestei călătorii o telegramă președintelui chinez Xi Jinping, la fel cum face cu toți șefii de stat ai țărilor pe care le survolează în vizitele oficiale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru