Papa revine cu clarificări privind remarca potrivit căreia catolicii "nu ar trebui să se înmulțească precum iepurii"

Papa revine cu clarificări privind remarca potrivit căreia catolicii "nu ar trebui să se înmulțească precum iepurii"

Papa Francisc a încercat miercuri să clarifice deja celebra sa remarcă făcută în urmă cu două zile potrivit căreia catolicii "nu ar trebui să se înmulțească precum iepurii", precizând că nedreptățile economice, și nu familiile prea numeroase duc la sărăcie, relatează Reuters.

În cadrul unei conferințe de presă susținută de la bordul avionului cu care a revenit la Roma, din Filipine, după încheierea turneului său asiatic, Papa Francisc a făcut unele comentarii cu privire la natalitate care i-au surprins pe mulți, în special pe diferitele site-uri de socializare unde poziția Suveranului Pontif a fost considerată drept jignitoare la adresa celor care au crescut în familii numeroase.

"Am auzit că se spune că familiile cu mulți copii și nașterea mai multor copii se numără printre cauzele care duc la sărăcie. Cred că este o interpretare simplistă", a explicat Suveranul Pontif. Sistemul economic actual, în care banii ocupă locul central și care a generat o "cultură a risipei", reprezintă principala cauză a sărăciei, nu familiile numeroase, a mai susținut el.

În timpul conferinței de presă desfășurată în avion, Francisc I a reafirmat poziția Bisericii Catolice privind interzicerea mijloacelor artificiale de control al sarcinii, adăugând însă că "există numeroase modalități permise" pentru o planificare familială naturală.

"Deschiderea spre viață este o condiție a sacramentului căsătoriei", declara Suveranul Pontif de la bordul avionului cu care revenea din turneul asiatic. "Acest lucru nu înseamnă însă că familiile de creștini trebuie să facă copii unul după altul. I-am făcut reproșuri unei femei, însărcinate a opta oară după șapte cezariene: 'Vrei să lași orfani șapte copii?', am întrebat-o", preciza Papa. Chiar dacă "pentru cei săraci copilul este o comoară", "exemplul acestei femei ține de iresponsabilitate", a adăugat Suveranul Pontif. "Ea declară că are încredere în Dumnezeu. Dar Dumnezeu îți dă mijloacele să fii responsabilă. Unii cred că, scuzați-mi exprimarea, pentru a fi buni catolici trebuie să fie ca iepurii", a mai spus Papa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro