Papa: Un bun tată știe să ierte și să fie ferm, dar nu-și "pălmuiește niciodată copilul"

Papa: Un bun tată știe să ierte și să fie ferm, dar nu-și "pălmuiește niciodată copilul"

Papa Francisc a susținut că a fi bun tată înseamnă "să ierți din adâncul sufletului și să-ți corectezi cu fermitate" copilul, să îl pedepsești atunci când este cazul, dar să "nu îi dai niciodată o palmă pe obraz", scrie EFE.

În cursul unei audiențe generale desfășurate miercuri, la Vatican, în fața a mii de credincioși, Suveranul Pontif a insistat asupra importanței 'figurii paterne' în viața unei familii și a subliniat că o primă condiție pentru a fi un bun tată este aceea de a fi prezent alături de soție și copii.

'Pentru a fi un bun tată, în primul rând trebuie să fii prezent în familie, să împărtășești bucuriile și necazurile cu soția ta, să fii alături de cei mici pe măsură ce cresc: atunci când se joacă și când lucrează, când nu au griji dar și când sunt în dificultate', a spus Sfântul Părinte.

El a atras însă atenția că 'a fi prezent nu înseamnă a controla', întrucât tații 'foarte autoritari' influențează negativ armonizarea armonioasă a copilului 'și nu îi lasă să crească'.

Totodată, a subliniat Papa, un bun tată dovedește față de copiii săi 'apropiere, tandrețe și fermitate'. Un tată nu trebui să-și dorească 'un copil care să fie ca el, ci să se bucure dacă învăță să fie corect și cu bun-simț, întrucât asta este ceea ce contează în viață'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /