Parisul denunţă "o crimă abominabilă" în cazul presupusei decapitări a jurnalistului Steven Sotloff. Reacţia lui David Cameron

Parisul denunţă "o crimă abominabilă" în cazul presupusei decapitări a jurnalistului Steven Sotloff. Reacţia lui David Cameron

"Asasinarea jurnalistului american Steven Sotloff de către terorişti (din cadrul grupării) Statul Islamic (SI), la câteva zile după cea a lui James Foley, constituie, dacă se confirmă, o crimă abominabilă", a declarat marţi ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

Parisul denunţă "o crimă abominabilă" în cazul presupusei decapitări a jurnalistului Steven Sotloff. Reacţia lui David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este o nouă ilustrare a barbariei fără limită a acestui califat al terorii care trebuie combătut cu cea mai mare determinare", a adăugat ministrul într-un comunicat.

David Cameron: Înregistrarea video care prezintă decapitarea lui Steven Sotloff este "dezgustătoare"

Premierul britanic, David Cameron, a apreciat, marţi seara, într-o scurtă declaraţie, că înregistrarea video care prezintă decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff, revendicată de gruparea ultraradicală Statul Islamic (SI), este "absolut dezgustătoare şi infamă", relatează AFP.

Cameron a adăugat că va face o declaraţie mai târziu, în contextul în care SI a ameninţat că va ucide un ostatic britanic.

Decapitarea lui Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, a fost revendicată de SI într-o înregistrare video publicată marţi pe Internet, potrivit SITE, un centru american de supraveghere a site-urilor islamiste.

Sotloff ar fi fost răpit pe 4 august 2013 la Alep, în Siria, în apropiere de frontiera cu Turcia. Acest fin cunoscător al Orientului Mijlociu scria de ani de zile despre lumea musulmană.

Originar din Miami, în Florida (sud-est), absolvent al Universităţii Central Florida, el a lucrat pentru revista Time, săptămânalul american Christian Science Monitor, Foreign Policy, iar recent pentru The World Affairs.

În urmă cu două săptămâni, uciderea de către SI a reporterului american James Foley a şocat Statele Unite şi a fost condamnată în lumea întreagă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”