Pasagerii trenurilor Eurostar descriu momentele înfricoșătoare trăite în vagoanele asaltate de refugiați

Pasagerii trenurilor Eurostar descriu momentele înfricoșătoare trăite în vagoanele asaltate de refugiați

Pasagerii mai multor trenuri Eurostar blocate în noaptea de marți spre miercuri la intrarea în partea franceză a tunelului pe sub Canalului Mânecii, din cauza pătrunderii refugiaților pe șine, au ajuns la Londra, unde au povestit presei experiența trăită în orele cât au stat în beznă în vagoanele pe acoperișul cărora s-au urcat refugiații africani, relatează BBC.

Cei intervievați de postul britanic descriu această experiență drept 'cumplită' sau 'înfricoșătoare'. Primul tren Eurostar a fost oprit la circa doi kilometri de la intrarea în tunel, după ce imigranți ilegali s-au cățărat pe vagoane. Alte două trenuri au fost nevoite să se întoarcă din drum, unul către Londra și celălalt către Paris, după ce au rămas blocate în tunel din cauza apariției refugiaților pe șine.

'Ni s-a spus că sunt imigranți în jurul trenului și că trebuie să așteptăm până când se îndepărtează (...) Curentul s-a oprit, nicio lumină nu era aprinsă, aerul condiționat nu mai funcționa. Era foarte cald', povestește o femeie care a stat patru ore într-unul dintre trenurile ce au făcut cale întoarsă.

O altă pasageră, care se întorcea de la Paris împreună cu copiii ei, vorbește despre una dintre cele mai cumplite experiențe ale vieții sale. Ea relatează că au stat închiși în tren, în beznă, în timp ce imigranții băteau în ferestre și se urcau pe plafonul vagonului.

Un purtător de cuvânt al companiei Eurostar a recunoscut că pasagerii respectivelor trenuri au trecut prin clipe frustrante și le-a prezentat scuze, promițându-le că vor fi luate în considerare și cererile de acordare a unor compensații.

Aceste incidente din tunelul pe sub Canalului Mânecii sunt doar un episod al crizei generate de valul de imigranți ilegali veniți în Europa din Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Mii de refugiați se află în prezent în zona portului Calais, în nordul Franței, iar ministrul britanic de interne, Theresa May, a avertizat luna trecută că imigranții ar putea încerca să ajungă în Marea Britanie pornind din acest port și din altele aflate în zonă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro