Pensionarii britanici ar putea primi estimări privind durata de viaţă direct de la stat, pentru a cheltui responsabil

Estimările vor fi bazate pe mai mulţi factori, inclusiv sexul, zona în care locuiesc, starea de sănătate şi viciile, precum fumatul. Webb susţine că estimările îi vor ajuta pe pensionari să-şi planifice mai eficient situaţia financiară.

Oficialul a precizat, pentru BBC, că estimările vor fi largi, aproximative, şi se încadrează într-o serie de măsuri incluse în proiectul de buget, inclusiv un plan ca fiecare persoană care iese la pensie să beneficieze de consultări cu un consilier.

Consultările vor fi plătite de fondurile de pensii, iar discuţiile privind durata de viaţă vor fi tratate cu sensibilitate.

"Nu are rost să fim rigizi şi timizi", a afirmat ministrul, potrivit BBC.

Estimările privind durata de viaţă joacă deja un rol important în determinarea ratelor de anuitate, prin care fondul de pensii acumulat este transformat în venit.

Webb a subliniat că noile măsuri de liberalizare a sistemului de pensii, incluse de asemenea în buget, sporesc importanţa unor astfel de sesiuni de consiliere.

Guvernul vrea să renunţe la regulile care obligă pensionarii să utilizeze fondul acumulat strict prin calcularea unei pensii. Noile reglementări presupun că pensionarii vor putea alege cum doresc să utilizeze fondul de pensie. Unii comentatori au avertizat însă unele persoane ar putea ajunge în situaţii dificile dacă vor lua decizii greşite.

Noul sistem public de pensii din Marea Britanie va intra în vitoare în luna aprilie 2015 şi prevede de asemenea majorarea vârstei de pensionare la 67 de ani începând din perioada 2026-2028.

Ministrul pensiilor a fost criticat anterior, după ce a afirmat că nu este îngrijorat de posibilitatea ca unii pensionaţi să decidă să-şi cumpere automobile Lamborghini din fondul acumulat.

Datele de la institutul britanic de statistică arată că durata medie de viaţă este în creştere.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake