Pentru Germania imigrația este o 'afacere în pierdere' (expert german)

Președintele Institutului german de cercetări economice (IFO), Hans-Werner Sinn, a criticat luni concluziile unui studiu recent care susține că imigrația este benefică pentru sistemul social german, el argumentând că, dimpotrivă, în cazul țării sale imigrația presupune mai multe costuri decât beneficii, consemnează agenția EFE.

Întrucât cheltuielile pe care statul german este nevoit să le suporte din cauza imigranților sunt mai mari decât contribuția lor la economia și bugetul țării, pentru Germania imigrația este o 'afacere în pierdere', apreciază într-un articol publicat luni de cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung acest expert prezent adesea în mass-media germană.

El contrazice astfel un studiu al Centrului de Cercetări Economice Europene (ZEW), publicat în luna noiembrie, care precizează că în anul 2012 cei aproximativ 6,6 milioane de străini din Germania au adus la bugetul acestei în medie 3.300 de euro fiecare prin plata taxelor și impozitelor.

Președintele IFO susține însă că evaluarea institutului ZEW nu ține cont de factori precum pagubele pe care imigranții le aduc infrastructurii sau costurile generate de combaterea infracționalității. Dacă luăm în calcul și acești factori, atunci conform estimării lui Hans-Werner Sinn pierderile statului german ar fi cuprinse în medie între 1.450 de euro și 1.800 de euro pentru fiecare imigrant.

Drept urmare, el este de părere că Germania ar trebui să limiteze sosirile noilor imigranți și să se concentreze pe primirea celor înalt calificați în domenii în care companiile locale se confruntă cu un deficit de specialiști.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită