Pentru Germania imigrația este o 'afacere în pierdere' (expert german)

Pentru Germania imigrația este o 'afacere în pierdere' (expert german)

Președintele Institutului german de cercetări economice (IFO), Hans-Werner Sinn, a criticat luni concluziile unui studiu recent care susține că imigrația este benefică pentru sistemul social german, el argumentând că, dimpotrivă, în cazul țării sale imigrația presupune mai multe costuri decât beneficii, consemnează agenția EFE.

Întrucât cheltuielile pe care statul german este nevoit să le suporte din cauza imigranților sunt mai mari decât contribuția lor la economia și bugetul țării, pentru Germania imigrația este o 'afacere în pierdere', apreciază într-un articol publicat luni de cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung acest expert prezent adesea în mass-media germană.

El contrazice astfel un studiu al Centrului de Cercetări Economice Europene (ZEW), publicat în luna noiembrie, care precizează că în anul 2012 cei aproximativ 6,6 milioane de străini din Germania au adus la bugetul acestei în medie 3.300 de euro fiecare prin plata taxelor și impozitelor.

Președintele IFO susține însă că evaluarea institutului ZEW nu ține cont de factori precum pagubele pe care imigranții le aduc infrastructurii sau costurile generate de combaterea infracționalității. Dacă luăm în calcul și acești factori, atunci conform estimării lui Hans-Werner Sinn pierderile statului german ar fi cuprinse în medie între 1.450 de euro și 1.800 de euro pentru fiecare imigrant.

Drept urmare, el este de părere că Germania ar trebui să limiteze sosirile noilor imigranți și să se concentreze pe primirea celor înalt calificați în domenii în care companiile locale se confruntă cu un deficit de specialiști.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom