Pentru Germania imigrația este o 'afacere în pierdere' (expert german)

Președintele Institutului german de cercetări economice (IFO), Hans-Werner Sinn, a criticat luni concluziile unui studiu recent care susține că imigrația este benefică pentru sistemul social german, el argumentând că, dimpotrivă, în cazul țării sale imigrația presupune mai multe costuri decât beneficii, consemnează agenția EFE.

Întrucât cheltuielile pe care statul german este nevoit să le suporte din cauza imigranților sunt mai mari decât contribuția lor la economia și bugetul țării, pentru Germania imigrația este o 'afacere în pierdere', apreciază într-un articol publicat luni de cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung acest expert prezent adesea în mass-media germană.

El contrazice astfel un studiu al Centrului de Cercetări Economice Europene (ZEW), publicat în luna noiembrie, care precizează că în anul 2012 cei aproximativ 6,6 milioane de străini din Germania au adus la bugetul acestei în medie 3.300 de euro fiecare prin plata taxelor și impozitelor.

Președintele IFO susține însă că evaluarea institutului ZEW nu ține cont de factori precum pagubele pe care imigranții le aduc infrastructurii sau costurile generate de combaterea infracționalității. Dacă luăm în calcul și acești factori, atunci conform estimării lui Hans-Werner Sinn pierderile statului german ar fi cuprinse în medie între 1.450 de euro și 1.800 de euro pentru fiecare imigrant.

Drept urmare, el este de părere că Germania ar trebui să limiteze sosirile noilor imigranți și să se concentreze pe primirea celor înalt calificați în domenii în care companiile locale se confruntă cu un deficit de specialiști.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

3 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia