Pentru Turcia, "nimic nu justifică" ce face Rusia în Ucraina

Pentru Turcia, "nimic nu justifică" ce face Rusia în Ucraina

Turcia a criticat dur Rusia marți afirmând că "nimic nu justifică" acțiunile acesteia în Ucraina și în alte țări vecine, în ajunul unei reuniuni ministeriale a NATO, prevăzută să se desfășoare miercuri și joi la Antalya (vest), scrie AFP.

"Nimic nu justifică ce face Rusia în vecinătatea sa", a declarat șeful diplomației de la Ankara, Mevlut Cavusoglu.

Turcia, membră a Alianței Nord-Atlantice, este pregătită să joace "un rol constructiv" între Rusia și Occident în criza ucraineană, a spus el.

"Ucraina, Crimeea, Georgia", a enumerat ministrul, referindu-se la luptele din Ucraina, anexare Crimeii de către Rusia în 2014 și recunoașterea a două regiuni separatiste din Georgia după conflictul din 2008.

Situația minorității tătare, de religie musulmană, după anexarea de către ruși a Crimeii reprezintă, de asemenea, o sursă de îngrijorare pentru Turcia, a ținut să adauge Mevlut Cavusoglu.

Un grup de parlamentari turci care a făcut o vizită tătarilor din Crimeea urmează să prezinte în curând concluziile sale, a precizat ministrul.

Miniștrii de externe rus, Serghei Lavrov, și american, John Kerry, au arătat marți la Soci primele semne de destindere între țările lor după mai mult de un an de criză în Ucraina, precum și dorința de acționa împreună asupra marilor subiecte internaționale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?