Pentru Turcia, "nimic nu justifică" ce face Rusia în Ucraina

Pentru Turcia, "nimic nu justifică" ce face Rusia în Ucraina

Turcia a criticat dur Rusia marți afirmând că "nimic nu justifică" acțiunile acesteia în Ucraina și în alte țări vecine, în ajunul unei reuniuni ministeriale a NATO, prevăzută să se desfășoare miercuri și joi la Antalya (vest), scrie AFP.

"Nimic nu justifică ce face Rusia în vecinătatea sa", a declarat șeful diplomației de la Ankara, Mevlut Cavusoglu.

Turcia, membră a Alianței Nord-Atlantice, este pregătită să joace "un rol constructiv" între Rusia și Occident în criza ucraineană, a spus el.

"Ucraina, Crimeea, Georgia", a enumerat ministrul, referindu-se la luptele din Ucraina, anexare Crimeii de către Rusia în 2014 și recunoașterea a două regiuni separatiste din Georgia după conflictul din 2008.

Situația minorității tătare, de religie musulmană, după anexarea de către ruși a Crimeii reprezintă, de asemenea, o sursă de îngrijorare pentru Turcia, a ținut să adauge Mevlut Cavusoglu.

Un grup de parlamentari turci care a făcut o vizită tătarilor din Crimeea urmează să prezinte în curând concluziile sale, a precizat ministrul.

Miniștrii de externe rus, Serghei Lavrov, și american, John Kerry, au arătat marți la Soci primele semne de destindere între țările lor după mai mult de un an de criză în Ucraina, precum și dorința de acționa împreună asupra marilor subiecte internaționale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

3 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

4 Așa o fi?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina