Petro Poroşenko va rosti un discurs solemn în Congresul american în timpul vizitei în SUA

Petro Poroşenko va rosti un discurs solemn în Congresul american în timpul vizitei în SUA

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, va fi invitat să rostească un discurs în faţa Congresului american în cadrul vizitei sale la Washington la 18 septembrie, a anunţat miercuri preşedintele Camerei Reprezentanţilor, citat de AFP, relatează Mediafax.

"Un discurs al preşedintelui Poroşenko în faţa Congresului este un alt semnal al angajamentului nostru de nezdruncinat faţă de aspiraţiile poporului său", a declarat John Boehner într-un comunicat. "Va fi o onoare şi un privilegiu să îl primim la Capitoliu", a adăugat el.

Petro Poroşenko se va întâlni cu Barack Obama la Casa Albă în aceeaşi zi. Cei doi preşedinţi vor discuta despre eforturile de rezolvare diplomatică a crizei din estul Ucrainei, precum şi despre "sprijinul continuu oferit de Statele Unite luptei Kievului de apărare a suveranităţii şi integrităţii sale teritoriale, potrivit comunicatului Casei Albe.

Doar liderii ţărilor aliate cele mai apropiate de Statele Unite au putut rosti un discurs solemn în faţa unei reuniuni a celor două camere ale Congresului. Ultimul lider care a făcut acest lucru este preşedintele Coreei de Sud Park Geun Hye, în mai 2013.

În aprilie, 2005, preşedintele ucrainean prooccidental Viktor Iuşcenko a primit această onoare, iar congresmenii americani l-au ovaţionat.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...