Polonia nu va reintroduce serviciul militar obligatoriu, însă va modifica legea privind apărarea statului

Polonia nu va reintroduce serviciul militar obligatoriu, însă va modifica legea privind apărarea statului

Ministerul Apărării al Poloniei nu va reintroduce serviciul militar obligatoriu, însă vrea să modifice legea privind apărarea statului, a declarat ministrul polonez al apărării, Tomasz Siemoniak, la postul Polskie Radio, informează joi agenția de presă Unian. 'Nu se pune problema de a reintroduce serviciul militar obligatoriu. În același timp, toate converg spre aceea că este nevoie de o nouă lege care să o înlocuiască pe cea din 1967, privind obligația tuturor cetățenilor de a-și apăra țara, lege care conține câteva sute de amendamente și a ajuns să nu corespundă realităților noastre juridice, politice și internaționale și statutului nostru de membru în NATO', a spus ministrul polonez.

Tomasz Siemoniak a calificat procesul de elaborare a acestei legi drept o mare provocare, subliniind că, după toate probabilitățile, de adoptarea ei se va ocupa deja noul parlament, după alegerile planificate pentru toamna acestui an.

'Cred că această dată — 1967 — arată cât de arhaică este această construcție juridică', a adăugat Siemoniak.

Potrivit strategiei de securitate pe care Varșovia a adoptat-o recent, Polonia este amenințată de război și consideră Rusia un potențial agresor. Varșovia este unul dintre cei mai duri critici ai acțiunilor Moscovei în Ucraina, iar numeroși polonezi sunt îngrijorați că țara lor ar putea să fie atacată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Premieră la Iași / Amanta cere daune morale de la soţie

2 Așa o fi?

3 Imaginea asta zace în căpuțul multor românași...

4 Fabrica de pitici pe creier a României / Păreloloaga Carmen Tănase, noi declarații imbecile despre vaccinați

5 Bă, ești nebun? / „Metoda rugăciunilor”, tactica prin care o bandă de „valori” a jefuit zeci de temple budiste d…