Popularitatea președintelui François Hollande crește cu 10 puncte după atentatele de la Paris

Popularitatea președintelui François Hollande crește cu 10 puncte după atentatele de la Paris

Popularitatea președintelui francez, François Hollande, la cel mai scăzut nivel înainte de atentatele care au avut loc săptămâna trecută la Paris, a cunoscut un salt de zece puncte, pentru a atinge 34% opinii favorabile, potrivit unui sondaj dat publicității sâmbătă, citat de AFP.

Premierul Manuel Valls, ovaționat marți în plenul Adunării Naționale, crește, de asemenea, cu nouă puncte, la 44%, și îl devansează pe șeful statului, arată o anchetă a institutului BVA realizată pentru canalul de televiziune i-Télé și furnizorul de servicii (internet și telefonie) Orange.

În prezent, numai 65% dintre cei chestionați mai au o părere 'proastă' și 'foarte proastă' despre François Hollande, față de 75% în decembrie și 76% pe 6 ianuarie, cu o zi înainte de atentatul contra săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

BVA a explicat că nu a prezentat sondajul din 6 ianuarie, 'dată fiind actualitatea tragică'.

Cota de popularitate a președintelui francez a înregistrat o creștere de la jumătatea lunii decembrie, după ce s-a situat în vecinătatea pragului de 20%, un nivel extrem de scăzut, atins rareori de unii dintre predecesorii săi de la Palatul Elysée.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...