Prăbușirea unei cazărmi în Rusia: Cel puțin 18 militari au murit, cinci sunt dați dispăruți

Prăbușirea unei cazărmi în Rusia: Cel puțin 18 militari au murit, cinci sunt dați dispăruți

Cel puțin 18 militari și-au pierdut viața în urma prăbușirii duminică seara a unei cazărmi la periferia orașului Omsk (în Siberia occidentală, situat la circa 2.700 km distanță de Moscova), în timp ce echipele de salvare continuă să caute alți cinci militari care se presupune că au rămas sub dărâmături, ei fiind dați dispăruți, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov, citat de agenția de presă RIA Novosti.

'Conform situației de luni, ora 07:30 (ora Moscovei), 37 de militari au fost recuperați de sub dărâmături, dintre care 18 și-au pierdut viața. Alți 19 militari au fost spitalizați', a indicat generalul Konașenkov, adăugând că încă trei militari au avut nevoie de asistență medicală, dar aceștia nu au fost grav răniți.

Echipele de salvare, potrivit aceluiași purtător de cuvânt, au încheiat deja cea mai mare parte a lucrărilor de înlăturare a dărâmăturilor.

În total, 337 de militari se aflau în momentul incidentului în cazarmă, 38 dintre ei trezindu-se sub dărâmături.

Cauza prăbușirii cazărmii ar putea să fie nereguli în timpul lucrărilor recente de reparații, au indicat surse din cadrul forțelor de ordine din regiune. 'În clădirea cazărmii (...) au fost făcute recent reparații. Conform uneia dintre versiuni, s-ar putea să fi fost comise nereguli în timpul acestor reparații, inclusiv modificarea structurii clădirii', a declarat, sub rezerva anonimatului, agenției de presă TASS o sursă din cadrul poliției regionale.

Totuși, serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării a declarat că în cursul reamenajării cazărmii nu au fost executate lucrări care să fi vizat structura clădirii.

Prăbușirea planșeului de la etajul doi al cazărmii nr. 242 din cadrul Centrului de pregătire a forțelor aeropurtate din Omsk în 12 iulie nu este primul caz de acest gen printre obiectivele militare din Rusia. Astfel, la 3 iulie, s-a prăbușit plafonul unei săli de sport a trupelor speciale din Novgorod în timpul schimbării acoperișului. Cinci persoane au murit atunci.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a dispus ca toate clădirile care au fost supuse recent reparațiilor la unitatea militară din Omsk să fie minuțios verificate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa