Premierul canadian a petrecut 15 minute ascuns într-o debara, în timpul atacurilor din Ottawa

Premierul canadian a petrecut 15 minute ascuns într-o debara, în timpul atacurilor din Ottawa

Premierul canadian Stephen Harper a petrecut aproximativ 15 minute ascuns într-o debara din Parlament după ce un bărbat înarmat a pătruns în clădire, iar parlamentarii şi-au confecţionat suliţe din hampele steagurilor arborate în sala de şedinţe, relatează Globe and Mail, în ediţia electronică.

După ce au auzit focuri de armă în apropierea sălii de şedinţe, parlamentarii au luat cele aproximativ 15 steaguri din ale căror hampe şi-au făcut arme. "Erau aproximativ 15 steaguri în sală şi au mai rămas doar două", a declarat un parlamentar. Unii parlamentari şi-au luat "suliţele" acasă, ca suveniruri. "Toată lumea şi-a luat acasă suliţa", a spus parlamentarul. "Pe a mea o voi înrăma", a adăugat el, scrie www.theglobeandmail.com.

Între timp, Harper a fost închis într-o debara din corpul central al clădirii la scurt timp după ce a început schimbul de focuri. Peste 150 de parlamentari conservatori se aflau în sală în timpul incidentelor. Mulţi dintre ei au crezut că premierul a reuşit să iasă din sală şi nu au ştiut unde se află acesta. "Cineva a ştiut că există o debara, aşa că l-au dus acolo", a spus sursa citată.

Ulterior, personalul de securitate al premierului a reuşit să îl scoată din clădire. A fost o surpriză pentru mulţi conservatori când Harper a apărut din ascunzătoare pentru a ieşi din Parlament.

Un militar a fost ucis miercuri de un bărbat înarmat, care ulterior a intrat în clădirea Parlamentului, unde a fost împuşcat mortal de un agent de securitate.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

2 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

3 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…