Premierul sud-coreean A DEMISIONAT. Chung Hong-won şi-a asumat responsabilitatea naufragiului feribotului Sewol

Premierul sud-coreean A DEMISIONAT. Chung Hong-won şi-a asumat responsabilitatea naufragiului feribotului Sewol

Premierul sud-coreean Chung Hong-won a demisionat duminică, asumându-şi personal responsabilitatea naufragiului feribotului Sewol, care s-a soldat cu peste 300 de morţi şi dispăruţi, la 16 aprilie.

Chung Hong-won (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Într-un gest considerat obligatoriu pentru oficiali guvernamentali sau patronii firmei sud-coreene vizaţi de critici, Chung Hong-won şi-a anunţat demisia în direct, la televiziune.

"Îmi cer scuze pentru că am fost incapabil să împiedic producerea acestui accident şi incapabil să-i gestionez corect urmările", a declarat el. "Consider, în calitate de premier, că este necesar să îmi asum responsabilităţile şi să demisionez", a continuat Chung Hong-won.

Guvernul şi cele mai multe dintre instituţiile vizate au fost criticate dur de către familiile victimelor care acuză autorităţile că au exagerat amploarea intervenţiei, la nivel declarativ, în comparaţie cu mijloacele angajate în mod real.

Numărul persoanelor declarate moarte a ajuns la 187, potrivit ultimului bilanţ oficial comunicat sâmbătă. Însă 115 persoane sunt date dispărute, în continuare, blocate în epava feribotului Sewol, care s-a scufundat pe 16 aprilie, dimineaţa, cu 476 de persoane la bord, dintre care 325 erau liceeni care efectuau o excursie şcolară către Insula Jeju.

După mai bine de zece zile de la catastrofă, salvatorii au pierdut orice speranţă de a mai găsi supravieţuitori, iar familiile denunţă ritmul prea încet, în opinia lor, al operaţiunilor de recuperare a cadavrelor.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale