Premierul turc a provocat o nouă polemică, numind-o pe o jurnalistă "neruşinată"

Premierul turc a provocat o nouă polemică, numind-o pe o jurnalistă "neruşinată"

Premierul islamo-conservator, Recep Tayyip Erdogan, a provocat o nouă polemică, vineri, după ce s-a luat de o cunoscută jurnalistă turcă, căreia i-a spus că este o "femeie neruşinată" şi i-a cerut să "rămână la locul său".

Premierul turc a provocat o nouă polemică, numind-o pe o jurnalistă "neruşinată"

Cu două zile înainte de primul tur al scrutinului prezidenţial, Recep Tayyip Erdogan s-a luat de corespondenta publicaţiei americane Newsweek şi a cotidianului turc Taraf, Amberin Zaman, care, potrivit lui, l-a criticat în cursul unei dezbateri televizate.

"Este o militantă deghizată în jurnalistă, este o femeie neruşinată", a spus şeful Guvernului turc joi seară, în cursul unei reuniuni publice, la Malatya, în estul Turciei, cerându-i să "rămână la locul său".

"Ei ţi-au dat un stilou, iar tu scrii un editorial într-un cotidian (...) şi insulţi o societate musulmană 99%", a acuzat el.

"Linşaţi o femeie musulmană care v-a descris exact aşa cum sunteţi pentru că femeile sunt ţinte, e adevărat?", i-a răspuns jurnalista într-un editorial publicat vineri de Taraf.

Erdogan lansează frecvent critici la adresa presei din ţara sa.

Dunja Mijatovici, reprezentanta Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a apreciat că ieşirea lui Recep Tayyip Erdogan constituie un act de "intimidare" şi "ameninţare la adresa presei libere".

Vicepremierul turc Bülent Arinç şi-a atras recent critici din partea asociaţiilor feministe din Turcia, după ce le-a recomandat femeilor să nu râdă puternic în public, în numele "decenţei".

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?