Premierul turc a provocat o nouă polemică, numind-o pe o jurnalistă "neruşinată"

Premierul turc a provocat o nouă polemică, numind-o pe o jurnalistă "neruşinată"

Premierul islamo-conservator, Recep Tayyip Erdogan, a provocat o nouă polemică, vineri, după ce s-a luat de o cunoscută jurnalistă turcă, căreia i-a spus că este o "femeie neruşinată" şi i-a cerut să "rămână la locul său".

Premierul turc a provocat o nouă polemică, numind-o pe o jurnalistă "neruşinată"

Cu două zile înainte de primul tur al scrutinului prezidenţial, Recep Tayyip Erdogan s-a luat de corespondenta publicaţiei americane Newsweek şi a cotidianului turc Taraf, Amberin Zaman, care, potrivit lui, l-a criticat în cursul unei dezbateri televizate.

"Este o militantă deghizată în jurnalistă, este o femeie neruşinată", a spus şeful Guvernului turc joi seară, în cursul unei reuniuni publice, la Malatya, în estul Turciei, cerându-i să "rămână la locul său".

"Ei ţi-au dat un stilou, iar tu scrii un editorial într-un cotidian (...) şi insulţi o societate musulmană 99%", a acuzat el.

"Linşaţi o femeie musulmană care v-a descris exact aşa cum sunteţi pentru că femeile sunt ţinte, e adevărat?", i-a răspuns jurnalista într-un editorial publicat vineri de Taraf.

Erdogan lansează frecvent critici la adresa presei din ţara sa.

Dunja Mijatovici, reprezentanta Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a apreciat că ieşirea lui Recep Tayyip Erdogan constituie un act de "intimidare" şi "ameninţare la adresa presei libere".

Vicepremierul turc Bülent Arinç şi-a atras recent critici din partea asociaţiilor feministe din Turcia, după ce le-a recomandat femeilor să nu râdă puternic în public, în numele "decenţei".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!