Preşedinta Argentinei, spitalizată din cauza unei fracturi la gleznă

Preşedinta Argentinei, spitalizată din cauza unei fracturi la gleznă

Preşedinta argentiniană Cristina Kirchner a suferit vineri o fractură la nivelul gleznei stângi şi a fost spitalizată la Buenos Aires, a anunţat Guvernul, după o serie de probleme de sănătate care au ţinut-o departe de viaţa publică.

"În urma unei contuzii la nivelul gleznei stângi, preşedinta Cristina Fernandez de Kirchner a suferit o fractură bimaleolară deplasată", a anunţat unitatea medicală prezidenţială.

Acest diagnostic necesită "o imobilizare, un tratament simptomatic şi o monitorizare", afirmă aceeaşi sursă, fără să facă alte precizări.

Preşedinta, în vârstă de 61 de ani, a fost supusă unor examene într-un centru spitalicesc din nordul capitalei, unde urma să fie evaluată gravitatea leziunii.

Ea a suferit un "accident domestic", la reşedinţa din provincia Santa Cruz (sud), potrivit presei locale.

Preşedinta a primit primul ajutor la spitalul din capitala provinciei, Rio Gallegos, dar examenele nu au putut să fie finalizate din cauza unor defecţiuni ale aparatului IRM, potrivit portalului online Opi Santa Cruz.

Kirchner nu a participat la niciun eveniment public timp de aproape o lună. Ea a fost spitalizată în noiembrie din cauza unei infecţii intestinale care a ţinut-o departe de palatul prezidenţial şi summitul G20 din Australia.

Ea şi-a făcut marţi prima apariţie publică, susţinând un discurs la Buenos Aires.

În martie Kirchner a suferit o entorsă la glezna stângă, la Roma, în timpul unei vizite oficiale la Vatican, şi a fost nevoită să poate încălţăminte ortopedică la întâlnirea cu Papa Francisc.

Cristina Kirchner, aleasă în 2007 şi realeasă în 2011, îşi încheie mandatul după alegerile din octombrie 2015. În al doilea mandat, ea şi-a suspendat în patru rânduri activitatea din cauza unor probleme de sănătate. La sfârşitul lui 2013 a fost operată în urma unei hemoragii cerebrale.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...