Președintele Dumei de Stat: La toamnă, este posibilă o "acutizare" a situației politice din Rusia

Președintele Dumei de Stat: La toamnă, este posibilă o "acutizare" a situației politice din Rusia

La toamnă, este posibilă o "acutizare" a situației politice din Rusia, deoarece politicienii occidentali "pregătesc în mod activ noi provocări", a declarat președintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Serghei Narâșkin, într-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaia Gazeta, informează agenția de presă Unian.
'Luna august abia a început, însă evenimentele ei au nu întâmplător mirosul unei toamne politice adânci. Se pare că se pregătește o acutizare a situației', a declarat Narâșkin.

Narâșkin a dat exemple din istorie când în august au avut loc 'atacuri la frontieră, conflicte armate și alte evenimente cruciale'. În acest sens, președintele Dumei de Stat a amintit de începutul Primului Război Mondial, care 'a început cu asasinarea lui Franz Ferdinand și de la un conflict inițial local între Austria și Imperiul Austro-Ungar', de conflictul dintre Japonia și URSS, în 1938, de bombardamentele asupra Hiroshima și Nagasaki, precum și de conflictele din Daghestan, Osetia de Sud și Abhazia din 2008.

În același interviu, președintele Dumei de Stat a amintit despre votul din cadrul Consiliului de Securitate al ONU în vederea înființării unui tribunal internațional pe marginea catastrofei în care a fost implicată cursa aviatică MH17. 'Practic, veto-ul rus a salvat reputația Consiliului de Securitate al ONU: hotărârea unui asemenea tribunal ar fi fost din start eronată și neconformă cu legea', a subliniat Narâșkin.

În opinia sa, 'principalul organizator' — SUA — 'nu se va mulțumi cu aceasta' și va impune discuții în cadrul altor formate, chiar dacă acestea nu vor fi obligatorii. În opinia lui Narâșkin, în jurul catastrofei Boeingului companiei malaeziene SUA au nevoie de rezonanță, iar pentru anchetarea cauzelor catastrofei a fost demult lansată 'o versiune fabricată de SUA'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...