Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, efectuează o vizită oficială în România

Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, efectuează o vizită oficială în România

Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, se va afla miercuri într-o vizită oficială în România și va avea întrevederi cu omologul său Klaus Iohannis și cu premierul Victor Ponta.

Președintele Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni, după care cei doi oficiali au prevăzute convorbiri tete-a-tete și în plenul celor două delegații oficiale. La ora 12,30, cei doi președinți ar urma să susțină o declarație de presă comună.

Ulterior, șeful statului turc se va afla la Palatul Victoria și va avea o întrevedere cu prim-ministrul Victor Ponta. Cei doi oficiali vor semna mai multe documente bilaterale.

După acest eveniment, premierul Ponta și președintele Erdogan vor participa, la Camera de Comerț și Industrie a României, la Forumul de afaceri România — Turcia.

De asemenea, președintele Turciei va avea întâlniri cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu și Valeriu Zgonea.

La finalul zilei, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, vor oferi un dineu oficial în onoarea președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, și a soției sale, Emine Erdogan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”