Președintele venezuelean Nicolas Maduro: Petrolul nu va mai costa niciodată 100 de dolari barilul

Președintele venezuelean Nicolas Maduro: Petrolul nu va mai costa niciodată 100 de dolari barilul

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a estimat, într-un discurs în parlament, că prețul petrolului nu va mai atinge niciodată nivelul de 100 de dolari barilul, relatează joi RIA Novosti.

''Prețul petrolului nu va mai reveni niciodată la nivelul de 100 de dolari (...). Va fi un an al provocărilor pentru noi. Noi am calculat bugetul pe baza unui preț al barilului de 60 de dolari, dar prețul actual este de 40 de dolari'', a declarat Maduro, în fața deputaților parlamentului național.

Bugetul Venezuelei depinde în proporție de 95% de încasările din vânzările de petrol. Rezervele de ''aur negru'' ale Venezuelei sunt evaluate în prezent la 300 miliarde de barili.

Cursul petrolului a pierdut circa 50% din valoarea sa de la jumătatea lunii iunie 2014, fiind blocat de supraofertă, întărirea dolarului și scăderea cererii, într-un context de stagnare generală a economiei mondiale.

Potrivit analiștilor de la Morgan Stanley, există ''puține motive'' care să împiedice prețul petrolului să scadă și mai mult.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria