Prima manifestație a PEGIDA în Marea Britanie: Adepții mișcării islamofobe, de 5 ori mai puțini decât contramanifestanții

Prima manifestație a PEGIDA în Marea Britanie: Adepții mișcării islamofobe, de 5 ori mai puțini decât contramanifestanții

Peste 400 de persoane au manifestat sâmbătă la Newcastle la apelul mișcării islamofobe PEGIDA, în timp ce 2.000 de oameni s-au adunat pentru a denunța primul miting al mișcării în Marea Britanie, a anunțat sâmbătă poliția din Northumbria, care precizează că s-au efectuat cinci arestări, relatează AFP.

Poliția nu a precizat dacă persoanele arestate participau la mitingul PEGIDA sau la contramanifestație, limitându-se să menționeze că reținerile s-au efectuat pentru incidente izolate.

"Cele două adunări s-au derulat fără probleme", a adăugat Laura Young, din cadrul poliției din Northumbria.

Newcastle, oraș de 280.000 de locuitori, a găzduit sâmbătă și meciul de fotbal dintre echipa orașului și Aston Villa, care s-a desfășurat pe stadionul St James Park, care poate găzdui 52.000 de spectatori.

Potrivit paginii de Facebook a PEGIDA (Patrioți europeni împotriva islamizării Occidentului) din Marea Britanie, peste 800 de persoane erau așteptate la protest.

"PEGIDA sensibilizează. Noi vrem ca guvernul să ia notă și să-i înlăture pe jihadiști și pe extremiștii musulmani de pe străzile noastre", a declarat Donna Trainor, una dintre organizatoarele PEGIDA UK.

PEGIDA UK a mai precizat pe Facebook că "va fi o manifestație pașnică unde persoanele de toate orientările se vor aduna pentru a se uni împotriva islamului extremist, a nimănui altcuiva".

"Avem cu toții un obiectiv principal care este de a ne proteja valorile și cultura britanice", au adăugat organizatorii.

Printre contramanifestanți, reuniți în spatele unui banner cu mesajul "Newcastle unit", se afla și deputatul de extremă stânga George Galloway.

"Toate persoanele raționale din Marea Britanie condamnă ideea ca un grup nazist german să vină în nord-estul Angliei pentru a încerca să provoace probleme", a declarat deputatul. "Persoanele care participă la contramanifestație reprezintă milioane de alte persoane", a mai spus el.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 Foarte interesante amănunte...