Prințul William efectuează o vizită în China, prima a unui membru al familiei regale britanice în aproape 30 de ani

Prințul William se va deplasa în China la începutul anului viitor, în prima vizită a unui membru al familiei regale britanice din aproape trei decenii, a anunțat joi Palatul Buckingham, citat de Reuters și AFP.

William, nepotul reginei Elisabeta și al doilea moștenitor al tronului, va efectua mai întâi o vizită de trei zile în Japonia la sfârșitul lui februarie, înainte de a se deplasa în China. El nu va fi însoțit în călătoria sa de soția sa Kate, care ar urma să nască cel de al doilea copil al cuplului în luna aprilie.

Vizita Prințului William în China este prima de la deplasarea reginei Elisabeta a II-a și a prințului consort Philip din 1986 și are loc în contextul protestelor prodemocrație din fosta colonia britanică Hong Kong.

Tatăl său, Prințul Charles, s-a aflat printre demnitarii care au asistat la ceremonia de cedare a coloniei în 1997, sub formula "o țară, două sisteme", care a asigurat insulei o oarecare autonomie și promisiunea încă neconcretizată a sufragiului universal.

Palatul Buckingham a anunțat că William va deschide oficial Marele festival al creativității de la Shanghai, un eveniment care își propune să dea unui număr de peste 500 de companii britanice șansa de a găsi parteneri chinezi.

"De asemenea, ducele va avea angajamente la Beijing și în alte locuri pentru a promova relațiile Marea Britanie-China, legăturile interumane, combaterea traficului ilegal cu faună sălbatică și conservarea acesteia", se menționează într-un comunicat al Palatului Buckingham.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă