Prințul William efectuează o vizită în China, prima a unui membru al familiei regale britanice în aproape 30 de ani

Prințul William efectuează o vizită în China, prima a unui membru al familiei regale britanice în aproape 30 de ani

Prințul William se va deplasa în China la începutul anului viitor, în prima vizită a unui membru al familiei regale britanice din aproape trei decenii, a anunțat joi Palatul Buckingham, citat de Reuters și AFP.

William, nepotul reginei Elisabeta și al doilea moștenitor al tronului, va efectua mai întâi o vizită de trei zile în Japonia la sfârșitul lui februarie, înainte de a se deplasa în China. El nu va fi însoțit în călătoria sa de soția sa Kate, care ar urma să nască cel de al doilea copil al cuplului în luna aprilie.

Vizita Prințului William în China este prima de la deplasarea reginei Elisabeta a II-a și a prințului consort Philip din 1986 și are loc în contextul protestelor prodemocrație din fosta colonia britanică Hong Kong.

Tatăl său, Prințul Charles, s-a aflat printre demnitarii care au asistat la ceremonia de cedare a coloniei în 1997, sub formula "o țară, două sisteme", care a asigurat insulei o oarecare autonomie și promisiunea încă neconcretizată a sufragiului universal.

Palatul Buckingham a anunțat că William va deschide oficial Marele festival al creativității de la Shanghai, un eveniment care își propune să dea unui număr de peste 500 de companii britanice șansa de a găsi parteneri chinezi.

"De asemenea, ducele va avea angajamente la Beijing și în alte locuri pentru a promova relațiile Marea Britanie-China, legăturile interumane, combaterea traficului ilegal cu faună sălbatică și conservarea acesteia", se menționează într-un comunicat al Palatului Buckingham.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 De citit!

4 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante

5 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români