Procesul 'contabilului de la Auschwitz' a fost întrerupt din cauza stării de sănătate a acuzatului

Procesul 'contabilului de la Auschwitz' a fost întrerupt din cauza stării de sănătate a acuzatului

Procesul fostului gardian nazist responsabil pentru moartea a peste 300.000 de evrei, Oskar Gröning, numit și 'contabilul de la Auschwitz', a fost întrerupt joi din cauza înrăutățirii stării de sănătate a acuzatului în vârstă de 93 de ani, transmite agenția EFE. El a părăsit audierile de miercuri după ce i s-a făcut rău, iar joi nu a mai apărut în timpul ședinței de judecată la tribunalul din Luneburg, au anunțat surse judiciare, care afirmă că nu există motive să se creadă că Gröning s-ar preface că este bolnav. Următoarea audiere este programată pentru marți, dar prezența lui în sala de judecată depinde de evoluția stării sale de sănătate.

Procesul a început pe 21 aprilie cu o amplă mărturie a acuzatului, care și-a recunoscut 'complicitatea morală' la crimele comise în lagărul de exterminare nazist, deși ulterior a negat că ar fi participat la selectarea deportaților care urmau să fie trimiși la camerele de gazare.

Înaintea inițierii procesului, mai mulți martori veniți din SUA, Israel și Ungaria s-au plâns de lentoarea justiției germane.

Judecarea lui Oskar Gröning are un precedent juridic în condamnarea la cinci ani de închisoare în anul 2011 a ucraineanului John Demjanjuk, fost gardian în lagărul de la Sobibor. Și acest proces a fost întrerupt de mai multe ori din cauza stării de sănătate a inculpatului, care a decedat la câteva luni după pronunțarea sentinței. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

3 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

4 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

5 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”