Procesul 'contabilului de la Auschwitz' a fost întrerupt din cauza stării de sănătate a acuzatului

Procesul fostului gardian nazist responsabil pentru moartea a peste 300.000 de evrei, Oskar Gröning, numit și 'contabilul de la Auschwitz', a fost întrerupt joi din cauza înrăutățirii stării de sănătate a acuzatului în vârstă de 93 de ani, transmite agenția EFE. El a părăsit audierile de miercuri după ce i s-a făcut rău, iar joi nu a mai apărut în timpul ședinței de judecată la tribunalul din Luneburg, au anunțat surse judiciare, care afirmă că nu există motive să se creadă că Gröning s-ar preface că este bolnav. Următoarea audiere este programată pentru marți, dar prezența lui în sala de judecată depinde de evoluția stării sale de sănătate.

Procesul a început pe 21 aprilie cu o amplă mărturie a acuzatului, care și-a recunoscut 'complicitatea morală' la crimele comise în lagărul de exterminare nazist, deși ulterior a negat că ar fi participat la selectarea deportaților care urmau să fie trimiși la camerele de gazare.

Înaintea inițierii procesului, mai mulți martori veniți din SUA, Israel și Ungaria s-au plâns de lentoarea justiției germane.

Judecarea lui Oskar Gröning are un precedent juridic în condamnarea la cinci ani de închisoare în anul 2011 a ucraineanului John Demjanjuk, fost gardian în lagărul de la Sobibor. Și acest proces a fost întrerupt de mai multe ori din cauza stării de sănătate a inculpatului, care a decedat la câteva luni după pronunțarea sentinței. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă