Procesul 'contabilului de la Auschwitz' a fost întrerupt din cauza stării de sănătate a acuzatului

Procesul fostului gardian nazist responsabil pentru moartea a peste 300.000 de evrei, Oskar Gröning, numit și 'contabilul de la Auschwitz', a fost întrerupt joi din cauza înrăutățirii stării de sănătate a acuzatului în vârstă de 93 de ani, transmite agenția EFE. El a părăsit audierile de miercuri după ce i s-a făcut rău, iar joi nu a mai apărut în timpul ședinței de judecată la tribunalul din Luneburg, au anunțat surse judiciare, care afirmă că nu există motive să se creadă că Gröning s-ar preface că este bolnav. Următoarea audiere este programată pentru marți, dar prezența lui în sala de judecată depinde de evoluția stării sale de sănătate.

Procesul a început pe 21 aprilie cu o amplă mărturie a acuzatului, care și-a recunoscut 'complicitatea morală' la crimele comise în lagărul de exterminare nazist, deși ulterior a negat că ar fi participat la selectarea deportaților care urmau să fie trimiși la camerele de gazare.

Înaintea inițierii procesului, mai mulți martori veniți din SUA, Israel și Ungaria s-au plâns de lentoarea justiției germane.

Judecarea lui Oskar Gröning are un precedent juridic în condamnarea la cinci ani de închisoare în anul 2011 a ucraineanului John Demjanjuk, fost gardian în lagărul de la Sobibor. Și acest proces a fost întrerupt de mai multe ori din cauza stării de sănătate a inculpatului, care a decedat la câteva luni după pronunțarea sentinței. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos