PROTESTE în urma tragediei miniere din Turcia: 20.000 de persoane au manifestat la Izmir. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene

PROTESTE în urma tragediei miniere din Turcia: 20.000 de persoane au manifestat la Izmir. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene

Poliţia turcă a recurs joi la gaze lacrimogene pentru a dispersa o mulţime de aproximativ 20.000 de manifestanţi care denunţă, la Izmir (vest), neglijenţa Guvernului islamo-conservator într-un grav accident de mină, soldat cu 282 de morţi, potrivit agenţiei Dogan.

PROTESTE în urma tragediei miniere din Turcia: 20.000 de persoane au manifestat la Izmir. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Kani Beko, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Revoluţionare din Turcia (DISK), unul dintre principalele sindicate din ţară, a fost spitalizat în urma asaltului violent al poliţiei, precizează agenţia.

Patru sindicate au anunţat o grevă de o zi, joi, în întreaga ţară, un omagiu adus minerilor morţi în drama din mina de cărbune de la Soma, situată la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Izmir.

Premierul islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan a respins orice responsabilitate a Guvernului său în această catastrofă industrială, însă opoziţia şi anumite sindicate acuză neglijenţa şi indiferenţa acestuia faţă de muncitori în general.

Câteva mii de persoane s-au reunit joi, înainte de prânz, la Istanbul şi Ankara, la chemarea sindicatelor.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 VIDEO Geoană, filmat după ce s-ar fi urcat băut la volan. Poliția Rutieră a deschis o anchetă

3 „M-au sunat de la bancă să spun de unde provin banii” / Câți bani încasează lunar Bianca Drăgușanu

4 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

5 ULTIMA ORĂ Răzbunare în stil mafiot! Atacul s-a produs pe șoseaua București-Ploiești