PROTESTE în urma tragediei miniere din Turcia: 20.000 de persoane au manifestat la Izmir. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene

PROTESTE în urma tragediei miniere din Turcia: 20.000 de persoane au manifestat la Izmir. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene

Poliţia turcă a recurs joi la gaze lacrimogene pentru a dispersa o mulţime de aproximativ 20.000 de manifestanţi care denunţă, la Izmir (vest), neglijenţa Guvernului islamo-conservator într-un grav accident de mină, soldat cu 282 de morţi, potrivit agenţiei Dogan.

PROTESTE în urma tragediei miniere din Turcia: 20.000 de persoane au manifestat la Izmir. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Kani Beko, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Revoluţionare din Turcia (DISK), unul dintre principalele sindicate din ţară, a fost spitalizat în urma asaltului violent al poliţiei, precizează agenţia.

Patru sindicate au anunţat o grevă de o zi, joi, în întreaga ţară, un omagiu adus minerilor morţi în drama din mina de cărbune de la Soma, situată la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Izmir.

Premierul islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan a respins orice responsabilitate a Guvernului său în această catastrofă industrială, însă opoziţia şi anumite sindicate acuză neglijenţa şi indiferenţa acestuia faţă de muncitori în general.

Câteva mii de persoane s-au reunit joi, înainte de prânz, la Istanbul şi Ankara, la chemarea sindicatelor.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 Proiecție pentru parlamentare furnizată de Rareș Bogdan: PNL, USR și PMP, majoritate stabilă, de peste 60%. Pr…

4 ULTIMA ORĂ Alte două Consilii Județene conduse de PNL construiesc singure un drum expres. Maramureș și Sălaj a…

5 Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare / Acest jeg a fost unul dintre „zeii US…