Putin discută în Consiliul de Securitate al Rusiei acțiunile 'agresive și imprevizibile' ale Turciei

Președintele rus Vladimir Putin a discutat vineri cu membrii Consiliului de Securitate al Rusiei situația din Siria, în contextul 'acțiunilor agresive' ale Turciei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția TASS.

'În cadrul reuniunii a fost discutată situația tensionată din Siria pe fondul acțiunilor agresive și imprevizibile ale Turciei', a afirmat Peskov.

La reuniune au fost prezenți, între alții, premierul Dmitri Medvedev, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, ministrul de externe Serghei Lavrov, ministrul apărării Serghei Șoigu, ministrul de interne Vladimir Kolokolțev, precum și directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov.

Relațiile dintre Moscova și Ankara sunt marcate în prezent de tensiuni fără precedent în ultimele decenii, după ce aviația turcă a doborât marți un bombardier rus la frontiera cu Siria, Ankara susținând că avionul Su-24 a încălcat spațiul său aerian, ceea ce Moscova neagă, afirmând că aparatul său de zbor se afla la un kilometru distanță de granița turcă.

Vladimir Putin declara joi că este absolut inexplicabilă 'lovitura perfidă dată în spate' de Turcia, țară considerată de Rusia ca ''partener și aliat în lupta împotriva terorismului'', liderul de la Kremlin avertizând în același timp că doborârea avionului rus va avea ''consecințe serioase'' pentru relațiile dintre Moscova și Ankara. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj