Putin discută în Consiliul de Securitate al Rusiei acțiunile 'agresive și imprevizibile' ale Turciei

Putin discută în Consiliul de Securitate al Rusiei acțiunile 'agresive și imprevizibile' ale Turciei

Președintele rus Vladimir Putin a discutat vineri cu membrii Consiliului de Securitate al Rusiei situația din Siria, în contextul 'acțiunilor agresive' ale Turciei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția TASS.

'În cadrul reuniunii a fost discutată situația tensionată din Siria pe fondul acțiunilor agresive și imprevizibile ale Turciei', a afirmat Peskov.

La reuniune au fost prezenți, între alții, premierul Dmitri Medvedev, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, ministrul de externe Serghei Lavrov, ministrul apărării Serghei Șoigu, ministrul de interne Vladimir Kolokolțev, precum și directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov.

Relațiile dintre Moscova și Ankara sunt marcate în prezent de tensiuni fără precedent în ultimele decenii, după ce aviația turcă a doborât marți un bombardier rus la frontiera cu Siria, Ankara susținând că avionul Su-24 a încălcat spațiul său aerian, ceea ce Moscova neagă, afirmând că aparatul său de zbor se afla la un kilometru distanță de granița turcă.

Vladimir Putin declara joi că este absolut inexplicabilă 'lovitura perfidă dată în spate' de Turcia, țară considerată de Rusia ca ''partener și aliat în lupta împotriva terorismului'', liderul de la Kremlin avertizând în același timp că doborârea avionului rus va avea ''consecințe serioase'' pentru relațiile dintre Moscova și Ankara. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…