Putin: Reluarea zborurile aviației strategice, răspuns la acțiunile SUA în apropierea granițelor Rusiei

Rusia a reluat zborurile aviației sale strategice drept răspuns la acțiunile Statelor Unite ale Americii în apropierea frontierelor ruse, a declarat președintele Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului de televiziune german ARD, citat luni de Ria Novosti.

Toate exercițiile au loc exclusiv în spațiul internațional, a insistat șeful statului rus, în cadrul acestui interviu.

'Aplicațiile noastre se desfășoară exclusiv în apele internaționale și în spațiul aerian internațional', a reiterat el, amintind că Rusia și-a suspendat în 1992 zborurile aviației sale strategice.

'În același timp, în decurs de mai mulți ani, partenerii noștri americani au continuat zborurile de patrulare ale forțelor lor nucleare, la avioane mă refer aici, pe aceleași rute, inclusiv în apropierea granițelor noastre. De aceea, acum câțiva ani, văzând că nimic nu se întâmplă și un pas în întâmpinarea noastră nu se face, noi am reluat zborurile noastre strategice pe distanțe lungi', a explicat el.

Moscova și-a reluat zborurile cu bombardiere strategice, capabile să transporte arme nucleare, "pe bază permanentă" încă din 2007, la decizia președintelui Vladimir Putin.

Potrivit experților, Rusia a renunțat în mod unilateral la patrulele cu avioane capabile să transporte armament nuclear în 1992, în principal din cauza lipsei de bani. Odată cu apariție mijloacelor financiare necesare, Moscova nu a făcut decât să revină în forță în marele joc geostrategic, conform acestora.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel