Putin: Reluarea zborurile aviației strategice, răspuns la acțiunile SUA în apropierea granițelor Rusiei

Putin: Reluarea zborurile aviației strategice, răspuns la acțiunile SUA în apropierea granițelor Rusiei

Rusia a reluat zborurile aviației sale strategice drept răspuns la acțiunile Statelor Unite ale Americii în apropierea frontierelor ruse, a declarat președintele Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului de televiziune german ARD, citat luni de Ria Novosti.

Toate exercițiile au loc exclusiv în spațiul internațional, a insistat șeful statului rus, în cadrul acestui interviu.

'Aplicațiile noastre se desfășoară exclusiv în apele internaționale și în spațiul aerian internațional', a reiterat el, amintind că Rusia și-a suspendat în 1992 zborurile aviației sale strategice.

'În același timp, în decurs de mai mulți ani, partenerii noștri americani au continuat zborurile de patrulare ale forțelor lor nucleare, la avioane mă refer aici, pe aceleași rute, inclusiv în apropierea granițelor noastre. De aceea, acum câțiva ani, văzând că nimic nu se întâmplă și un pas în întâmpinarea noastră nu se face, noi am reluat zborurile noastre strategice pe distanțe lungi', a explicat el.

Moscova și-a reluat zborurile cu bombardiere strategice, capabile să transporte arme nucleare, "pe bază permanentă" încă din 2007, la decizia președintelui Vladimir Putin.

Potrivit experților, Rusia a renunțat în mod unilateral la patrulele cu avioane capabile să transporte armament nuclear în 1992, în principal din cauza lipsei de bani. Odată cu apariție mijloacelor financiare necesare, Moscova nu a făcut decât să revină în forță în marele joc geostrategic, conform acestora.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”