Putin s-a scufundat într-un batiscaf în Marea Neagră, în Crimeea, pentru a cerceta epave de corăbii bizantine

Putin s-a scufundat într-un batiscaf în Marea Neagră, în Crimeea, pentru a cerceta epave de corăbii bizantine

Președintele rus Vladimir Putin s-a scufundat într-un batiscaf pe fundul Mării Negre, nu departe de țărmul Crimeei, pentru a observa epave ale unor corăbii ce datează din secolele IX-X, informează agenția de presă oficială TASS, care citează un reportaj al postului de televiziune Life News.

În eter au fost difuzate discuțiile dintre Putin, aflat în batiscaf, și una dintre realizatoarele proiectului, Anastasia Cernobrovina. În timpul acestor discuții, liderul rus a relatat cum studiază 'atât epave de corăbii vechi, probabil bizantine, cât și un mare număr de amfore și alte obiecte'. Președintele Putin a subliniat că această scufundare 'este un foarte bun motiv pentru a se convinge încă o dată cât de adânci sunt rădăcinile noastre istorice, cât de adâncă este istoria relațiilor Rusiei cu întreaga lume'.

Nu este prima dată când Vladimir Putin efectuează scufundări în adâncul mărilor. Astfel, în iulie 2013, postul de televiziune rus Pervîi Kanal a difuzat imagini cu președintele rus care a urcat la bordul unui batiscaf și s-a deplasat către fregata Oleg, care zace la o adâncime de 60 de metri în Golful Finlandei (Marea Baltică).

De asemenea, în august 2011, Putin, pe atunci premier, era arătat de posturi de televiziune îmbrăcat în costum de scafandru și având în mâini două amfore antice, pe care le-ar fi descoperit chiar el, în timpul scufundărilor sale din golful Taman.

Tot liderul rus este protagonistul unor imagini spectaculoase în care învăța, de la bordul unui motodeltaplan, un stol de cocori să zboare, sau mângâia tigri și leoparzi și tranchiliza urși polari.

Vizita liderului de la Kremlin în Crimeea survine în contextul escaladării confruntărilor armate în estul separatist al Ucrainei. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a calificat această vizită drept 'o sfidare la adresa lumii civilizate'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

4 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

5 Un adevăr crunt din Ucraina...