Reducerea datoriei Greciei "nu este pe ecranul radarului Comisiei" (Juncker)

Reducerea datoriei Greciei "nu este pe ecranul radarului Comisiei" (Juncker)

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni că reducerea datoriei Greciei nu figurează "pe ecranul radarului Comisiei", după venirea la putere a stângii radicale SYRIZA la Atena, informează AFP.

"Nu este nevoie de a acționa urgent" asupra datoriei Greciei, a estimat Juncker într-un interviu la canalul public german ARD. Această chestiune "nu figurează pe ecranul radarului Comisiei. Nu cred că va exista o majoritate în Eurogrup, în special în zona euro, pentru o reducere a datoriei", a adăugat el.

Susținută de noul prim-ministru grec și lider al SYRIZA, Alexis Tsipras, ideea unei noi ștergeri a unei părți a datoriei a fost respinsă categoric de Berlin.

Luni seară, după o reuniune a miniștrilor de finanțe din zona euro la Bruxelles, președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a declarat la rândul său că problemele Greciei sunt "încă acolo" și trebuie "rezolvate".

"Grecia are un nou guvern" și "va trebui să se orienteze spre angajamentele asumate" și "noi trebuie să continuăm" să lucrăm cu Atena "în interesul tuturor", a adăugat Juncker. El a indicat că a vorbit luni cu Tsipras pentru a-l felicita.

În interviul său la ARD, Juncker a reamintit că Grecia "s-a angajat pentru un număr de reforme". Ea a făcut "progrese considerabile în ultimii ani. Acum, nu ar trebui să se meargă înapoi, ci să se lucreze pe această bază pentru a face posibile alte progrese — a ajuta Grecia să aibă mai multă creștere, mai multe locuri de muncă, mai multe investiții", a încheiat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria