Reformele ar aduce Greciei venituri de peste 7 miliarde de euro (presa)

Reformele ar aduce Greciei venituri de peste 7 miliarde de euro (presa)

Catalogul reformelor pe care urmează să îl prezinte luni guvernul elen ar permite Atenei să atragă peste șapte miliarde de euro în venituri, în special luptând contra traficului de combustibili și țigări și impozitând marile averi, afirmă cotidianul german Bild în ediția sa de luni, citat de AFP.

Potrivit publicației germane, care susține că are informații din surse apropiate cabinetului grec, planul pe care trebuie să îl prezinte guvernul condus de Alexis Tsipras creditorilor săi (Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană și FMI) prevede lupta împotriva traficului de benzină și țigări ce ar permite statului să încaseze 1,5 miliarde de euro și, respectiv, 800 de milioane de euro.

Executivul stângii radicale intenționează, de asemenea, să colecteze 2,5 miliarde de euro din impozitarea averilor grecești și a oligarhilor și alte 2,5 miliarde de euro prin colectarea creanțelor fiscale ale persoanelor fizice și juridice, mai afirmă Bild.

În total, potrivit datelor jurnalului german, Atena ar încasa aproape 7,3 miliarde de euro.

După dificile negocieri ce au avut loc la Bruxelles, guvernul Alexis Tsipras a ajuns la un acord vineri seară cu creditorii internaționali pentru a prelungi până în iunie ajutorul financiar acordat Greciei.

Atena trebuie să prezinte până luni seară un catalog al reformelor pentru ca acordul să fie aprobat de partenerii săi. Guvernul elen speră să convingă printr-un angajament în lupta contra evaziunii fiscale și a corupției.

Țările din zona euro, printre care Germania, trebuie să adopte în parlament, înainte de 28 februarie, prelungirea planului de susținere financiară a Greciei, pe care guvernul Alexis Tsipras îl dorește să fie ultimul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

2 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

3 Așa o fi?

4 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!