Refugiații din camionul abandonat ar fi murit înainte de intrarea în Austria (poliție)

Refugiații din camionul abandonat ar fi murit înainte de intrarea în Austria (poliție)

Zecile de imigranți ale căror cadavre au fost găsite joi într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria, nu departe de granița cu Ungaria, ar fi fost deja morți în momentul în care vehiculul a intrat în țară, între miercuri seara și joi dimineață, a anunțat poliția locală, potrivit Reuters.

În momentul în care o patrulă de poliție austriacă a găsit camionul frigorific, care s-a aflat miercuri la Budapesta și care avea logoul unei firme de carne de pasăre, pe sub ușa din spate se scurgeau fluide din cadavrele aflate în descompunere. Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei slovace, camionul nu mai era în proprietatea acesteia, notează agenția slovacă TASR.

"Putem presupune că decesele au avut loc cu o zi și jumătate sau două zile în urmă", a declarat, într-o conferință de presă, șeful poliției din landul austriac Burgenland, Hans Peter Doskozil, care a adăugat că 'numeroase indicii' arată că refugiații erau deja morți când camionul a trecut frontiera.

Poliția din Austria și cea din Ungaria au deschis imediat o anchetă. Conform primelor elemente ale investigației, refugiații ar fi murit asfixiați.

Între 20 și 50 de imigranți morți au fost găsiți joi dimineață într-un camion abandonat pe o autostradă în landul austriac Burgenland, din apropierea graniței cu Ungaria, a precizat, anterior, Hans Peter Doskozil.

Potrivit Reuters, Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, a declarat că vehiculul avea numere de înmatriculare înregistrate de un cetățean român în orașul Kecskemet din estul Ungariei.

Ministerul român de Externe a precizat ulterior într-un comunicat că, potrivit primelor informații obținute de către Ambasada României la Budapesta din partea autorităților ungare, solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incidentul din Austria nu este cetățean român. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

4 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

5 Așa o fi?