Relația Rusia-SUA, cheia stabilității în lume, îi transmite Putin lui Obama de Ziua Independenței

Președintele rus Vladimir Putin i-a adresat sâmbătă omologului său american Barack Obama, cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, un mesaj în care subliniază că relațiile dintre țările lor sunt cheia stabilității în lume, și cheamă la dialog bazat pe 'egalitate și respect reciproc', transmite AFP.

Relațiile dintre cele două state sunt 'un factor-cheie pentru asigurarea stabilității și securității în lume, în pofida diferendelor actuale', a declarat liderul de la Kremlin în mesajul său.

'Rusia și Statele Unite ale Americii sunt capabile să găsească soluții la problemele internaționale cele mai dificile și să contracareze în manieră eficace amenințările și provocările din lume', prin 'dialogul asupra principiilor de egalitate și de respect reciproc față de interesele fiecăruia', a scris Vladimir Putin, în telegrama dată publicității de Kremlin.

Relațiile dintre Rusia și SUA se află la cel mai coborât nivel de la sfârșitul Războiului Rece, din cauza conflictului din estul separatist al Ucrainei. SUA și UE au instituit o serie de sancțiuni, inclusiv economice și financiare, împotriva Moscovei, acuzată de Kiev și de Occident de agresiune în Ucraina prin trimiterea de trupe și echipamente militare în sprijinul separatiștilor proruși, acuzații pe care Rusia le respinge categoric.

Vineri, în cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de Securitate, președintele Putin a declarat că Rusia trebuie să-și adapteze strategia de securitate națională având în vedere provocările existente. Consiliul rus de Securitate a fost convocat după ce SUA și-au prezentat noua strategie militară, în care Federația Rusă este calificată drept 'stat revizionist'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

2 VIDEO Primul semn că se rupe căruța! „Ea crede că suntem atât de proști, de idioți” / Dezvăluiri incredibile des…

3 Marius Coaje, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, e un hoț condamnat definitiv la închisoare

4 Personajul care a adus Clanul Sportivilor s-o huiduie pe Kovesi candidează la alegerile locale din partea PSD …

5 VIDEO Priviți, acesta este Pasajul Ciurel, blocat complet luni după-amiază