Renzi nu vrea ca Grecia să fie 'umilită' și cere Germaniei să accepte acordul cu Atena (presă)

Renzi nu vrea ca Grecia să fie 'umilită' și cere Germaniei să accepte acordul cu Atena (presă)

Grecia nu trebuie lăsată să părăsească zona euro, a declarat duminică premierul italian Matteo Renzi, adăugând că va cere guvernului german să accepte acordul propus de executivul elen și să nu umilească Atena, transmite Reuters.

"Acum trebuie să prevaleze bunul-simț și să se ajungă la un acord. Italia nu vrea ca Grecia să iasă din zona euro, iar Germaniei îi transmit: destul", a spus Renzi, conform ediției de duminică a cotidianului italian Il Messaggero.

Liderii din zona euro se reunesc duminică la Bruxelles pentru a decide soarta Greciei, pe fondul diviziunilor dintre statele membre al uniunii monetare privind acceptarea sau respingerea propunerilor de reformă înaintate de guvernul elen condus de Alexis Tsipras.

"Acum, după ce Tsipras a făcut propuneri în linie cu solicitările europene, trebuie neapărat să semnăm un acord. Este de neconceput să umilim un partener european, după ce Grecia a cedat aproape în toate privințele", a mai spus Renzi.

Pe de altă parte, la Atena, un membru important al partidului de guvernământ Syriza a spus că Germania încearcă să umilească Grecia prin înaintarea de noi solicitări pentru un plan de ajutor, potrivit Reuters.

"Este vorba despre o încercare de umilire a Greciei și a grecilor sau de răsturnare a guvernului condus de (premierul Alexis) Tsipras", a spus, la un post de televiziune, Dimitrios Papadimoulis, vicepreședinte al Parlamentului European și membru al Syriza.

Ministerul de Finanțe german ar fi înaintat sâmbătă un document prin care cere măsuri suplimentare din partea Atenei sau o 'suspendare' pe cinci ani a apartenenței Greciei la zona euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”