Republica Cehă, posibilă țară de tranzit pentru teroriști (premier ceh)

Republica Cehă, posibilă țară de tranzit pentru teroriști (premier ceh)

Republica Cehă ar putea fi utilizată de teroriști ca țară de tranzit pentru a se deplasa spre Franța și alte țări, a indicat joi premierul ceh Bohuslav Sobotka, referindu-se la un raport al serviciilor de informații din țara sa.

'Dispunem de indicii, prin efortul serviciilor noastre de informații, că Praga, Republica Cehă, este utilizată ca loc de tranzit', a declarat la Odolena Voda (suburbia nordică a capitalei cehe) primul ministru ceh, citat de agenția CTK.

'Dar nu este vorba doar de Republica Cehă', a adăugat el.

Potrivit presei franceze, citată de AFP, jihadistul francez Reda Hame, arestat în 11 august la întoarcerea sa din Siria, fusese instruit de Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din 13 noiembrie la Paris, să treacă prin Praga pentru a evita să fie reperat, înainte de a lovi în Franța.

'Republica Cehă este considerată ca țară sigură', a afirmat Sobotka, potrivit căruia călătorii care provin dintr-o țară sigură 'atrag mai puțin atenția' în raport cu cei care sosesc dintr-o țară agitată de terorism.

Ministrul de Interne, Milan Chovanec, a relativizat totuși declarațiile primului ministru, asigurând că 'Republica Cehă a instituit în ultimele luni cele mai înalte standarde de securitate, acordând atenție maximă deplasării cetățenilor străini prin teritoriul său'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 Nave de desant ale Rusiei se îndreaptă din Nord, cel mai probabil, spre Marea Neagră