Republica Moldova: Cei șapte deputați liberal-democrați care au susținut guvernul Filip, excluși din PLDM

Republica Moldova: Cei șapte deputați liberal-democrați care au susținut guvernul Filip, excluși din PLDM

Cei șapte deputați liberal-democrați din noua majoritate parlamentară de la Chișinău care a susținut învestirea guvernului Filip au fost excluși din Partidul Liberal-Democrat (PLDM), anunță formațiunea politică într-un comunicat, citat de IPN.md și Agora.md. În comunicat se menționează că parlamentarii au fost excluși din grupul parlamentar deoarece au încălcat prevederile statutare și au ignorat hotărârile organelor de conducere a partidului. Decizia a fost luată vineri, 22 ianuarie, în cadrul ședinței grupului parlamentar al PLDM. Acest grup parlamentar este compus acum din 11 deputați.

În comunicat nu se menționează nimic despre deputatul Valeriu Ghilețchi, care a votat pentru învestirea guvernului Filip fără a face parte din majoritatea parlamentară.

La rândul lor, cei șapte parlamentari au reacționat la excluderea lor printr-o declarație comună, în care afirmă că 'PLDM nu a înțeles nimic din luptele care se dau astăzi în Republica Moldova' și că 'a preferat să aplice tactica struțului și să rămână surdă la apelurile de asigurare a unei minime stabilități politice, în aceste momente extrem de complicate' pentru țară.

'Astăzi, când partidele de dreapta sunt decredibilizate sau încă slabe, evitarea alegerilor anticipate ar oferi timp pentru consolidarea segmentului de dreapta și îndepărtarea riscului venirii la putere a unor forțe absolut străine de interesul țării', se spune în declarația celor șapte foști liberal-democrați, care califică drept trădare 'participarea PLDM la acțiunile de protest, alături de Renato Usatîi, liderul Partidului Nostu, și Igor Dodon, liderul socialiștilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov