Republica Moldova: Renato Usatîi, reținut pe aeroport și dus la Procuratura Generală

Republica Moldova: Renato Usatîi, reținut pe aeroport și dus la Procuratura Generală

Liderul formațiunii Partidul Nostru din Republica Moldova, controversatul om de afaceri Renato Usatîi, a fost reținut vineri seară pe aeroportul din Chișinău de către ofițeri ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și dus apoi la Procuratura Generală, informează Radio Chișinău și Unimedia.

Renato Usatîi se întorcea de la Moscova unde a plecat în urmă cu două zile, după ce cu o zi înainte a postat pe internet mai multe înregistrări video ale convorbirilor dintre Vlad Filat și Ilan Shor. El a precizat atunci că merge la Moscova pentru a pregătit noi înregistrări pentru cazul în care va fi arestat.

Joi seara, pe contul de Youtube al lui Renato Usatîi au fost plasate înregistrări cu farse care îi vizează pe președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și pe ministrul de interne Oleg Balan. În înregistrare, un actor care se dă drept guvernatorul regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, 'discută' cu Nicolae Timofti despre o eventuală arestare a lui Renato Usatîi, la Odessa. În altă 'discuție' apare și ministrul de interne Oleg Balan, care vorbește cu așa-zisul ministru ucrainean de interne, interpretat și el de un actor.

Reținerea lui Usatîi are loc pe fondul unei situații politice tensionate la Chișinău, ca urmare a arestării fostului premier Vlad Filat, un lider important al actualei coaliții de guvernare. Înainte de arestarea lui de către procurorii anticorupție, lui Filat i-a fost ridicată la 15 octombrie imunitatea parlamentară, în urma unui vot controversat în legislativul de la Chișinău, vot ce a avut loc pe fondul unor proteste organizate de Partidul Socialiștilor, al lui Igor Dodon, și formațiunea de stânga condusă de Renato Usatîi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

2 Hopa, s-a trecut la pasul doi? / Propaganda rusă încearcă să facă o paralelă între Transilvania și Crimeea

3 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral

4 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

5 Emil Boc reacționează dur: E o palmă. Conducerea centrală ne-a sfidat! Răsucești cuțitul în rană și mai pui și…