Republica Moldova: Renato Usatîi, reținut pe aeroport și dus la Procuratura Generală

Republica Moldova: Renato Usatîi, reținut pe aeroport și dus la Procuratura Generală

Liderul formațiunii Partidul Nostru din Republica Moldova, controversatul om de afaceri Renato Usatîi, a fost reținut vineri seară pe aeroportul din Chișinău de către ofițeri ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și dus apoi la Procuratura Generală, informează Radio Chișinău și Unimedia.

Renato Usatîi se întorcea de la Moscova unde a plecat în urmă cu două zile, după ce cu o zi înainte a postat pe internet mai multe înregistrări video ale convorbirilor dintre Vlad Filat și Ilan Shor. El a precizat atunci că merge la Moscova pentru a pregătit noi înregistrări pentru cazul în care va fi arestat.

Joi seara, pe contul de Youtube al lui Renato Usatîi au fost plasate înregistrări cu farse care îi vizează pe președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și pe ministrul de interne Oleg Balan. În înregistrare, un actor care se dă drept guvernatorul regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, 'discută' cu Nicolae Timofti despre o eventuală arestare a lui Renato Usatîi, la Odessa. În altă 'discuție' apare și ministrul de interne Oleg Balan, care vorbește cu așa-zisul ministru ucrainean de interne, interpretat și el de un actor.

Reținerea lui Usatîi are loc pe fondul unei situații politice tensionate la Chișinău, ca urmare a arestării fostului premier Vlad Filat, un lider important al actualei coaliții de guvernare. Înainte de arestarea lui de către procurorii anticorupție, lui Filat i-a fost ridicată la 15 octombrie imunitatea parlamentară, în urma unui vot controversat în legislativul de la Chișinău, vot ce a avut loc pe fondul unor proteste organizate de Partidul Socialiștilor, al lui Igor Dodon, și formațiunea de stânga condusă de Renato Usatîi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro