Republica Moldova: Victor Ponta, întâmpinat de tineri prounioniști cu măști cu chipul lui George Simion

Republica Moldova: Victor Ponta, întâmpinat de tineri prounioniști cu măști cu chipul lui George Simion

Mișcarea prounionistă 'Tinerii Moldovei' a profitat de vizita premierului român, Victor Ponta, joi, la Chișinău - de Ziua Independenței - pentru a susține cauza activistului român pro-Unire, George Simion - expulzat și interzis în Republica Moldova în luna mai a.c. pe o perioadă de cinci ani, relevă un comunicat al organizației remis AGERPRES.

Astfel, două sute de tineri purtând măști cu chipul cetățeanului român George Simion s-au numărat printre locuitorii Chișinăului care au ieșit să-l întâmpine pe premierul român, însoțit de omologul său moldovean, Valeriu Streleț, pe străzile capitalei R.Moldova.

Tinerii au cerut ridicarea imediată a interdicției împotriva lui George Simion, reformarea justiției și numirea unui procuror general european și au pledat pentru Unirea cu România. 'Vrem dreptate în cazul lui George Simion!', scria pe un banner desfășurat de reprezentanții mișcării.

'Justiția din Republica Moldova tergiversează dosarul în cazul lui George Simion, demonstrând că indicațiile politice sunt mai presus de lege. Sistemul acesta corupt a adus populația Republicii Moldova în pragul falimentului. Tranziția nesănătoasă trebuie să se sfârșească acum. Vrem să se facă dreptate în cazul George Simion, vrem justiție funcțională și considerăm că adevărata suveranitate, independență și libertate pot fi obținute numai prin Unire', a declarat Anatol Ursu, reprezentantul mișcării Tinerii Moldovei, potrivit sursei citate.

Președintele platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a depus o contestație la Judecătoria Centru din Chișinău față de decizia autorităților de a-i interzice accesul pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de cinci ani. Însă prima instanță cererea i-a fost respinsă. În prezent, dosarul său se află în așteptare la Curtea de Apel Chișinău, amintește Unimedia.md. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu