Rezultatele 'Referendumului Bild': 89% dintre cititorii tabloidului german spun 'NU' Greciei

Rezultatele 'Referendumului Bild': 89% dintre cititorii tabloidului german spun 'NU' Greciei

Un sondaj publicat sâmbătă de tabloidul german Bild relevă că 89% dintre cititorii acestei publicații se declară împotriva acordării oricărui tip de ajutor financiar suplimentar Greciei, transmite DPA.

Ziarul a anunțat că 200.000 de cititori germani au luat parte la ceea ce a fost numit drept "Referendumul alternativ al Bild", "convocat" vineri de publicație pentru ca germanii să-și poată exprima părerea dacă țara lor mai trebuie sau nu să sprijine în continuare Grecia. Cei care au dorit să participe la acest 'referendum' au putut vota pe pagina de internet a ziarului Bild, ori au avut posibilitatea să trimită publicației buletinul de vot prin mail sau fax.

Într-un editorial care a însoțit rezultatele "referendumului", cel mai citit ziar din Germania scria: "Rezultatul Referendumului Bild este un mesaj fără echivoc la adresa politicienilor: cetățenii germani nu vor să mai sprijine puturoasa Grecie cu alte câteva miliarde".

În articol se mai menționa că rezultatul "referendumului Bild" reprezintă totodată un mesaj la adresa grecilor: "Sunteți un popor mândru. Dar oamenii mândri nu trebuie să trăiască pe spinarea altora. Trebuie să recurgă la propriile forțe. Și trebuie să economisească, să fie pregătiți să facă reforme". Alte țări din Uniunea Europeană au dovedit că este posibil să revii la creștere economică și la prosperitate prin intermediul reformelor, se mai scrie în editorial. "Și Grecia trebuie să dea dovadă de aceeași tărie", continuă articolul.

Pe de altă parte, agenția elenă de presă ANA, care citează rezultatele aceluiași sondaj, pune duminică accentul pe informația potrivit căreia 78% dintre cititorii Bild spun că simt "compasiune" pentru greci, față de 21%, care susțin că nu au niciun fel de milă față de aceștia. Unul din doi cititori ai Bild consideră că falimentul Greciei s-a produs din vina exclusivă a Greciei, în timp ce 42% cred că vina trebuie împărțită între autoritățile de la Atena și creditorii internaționali (Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional), scrie ANA. O majoritate de 56% dintre respondenți cred că ieșirea Greciei din zona euro nu va afecta Germania, în timp ce 32% consideră contrariul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire