Rusia avertizează că gruparea Statul Islamic a ajuns în Caucaz

Gruparea jihadistă Statul Islamic a ajuns până în Caucazul de Nord, unde și-a subordonat mai multe unități de combatanți islamiști ce acționează în această parte a Rusiei, a avertizat vineri Serviciul Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), transmite agenția EFE. 'Unii comandanți ai grupării teroriste 'Emiratul Caucazului' au jurat credință Statului Islamic. Amenințarea este reală', a declarat vineri la Tașkent (capitala Uzbekistanului) Serghei Smirnov, adjunctul directorului FSB, după încheierea reuniunii Structurii Regionale Antiteroriste a Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS).

Potrivit estimării FSB, mii de cetățeni din statele membre ale OCS s-au alăturat grupării Statul Islamic (SI), care controlează teritorii întinse în Siria și Irak. Serghei Smirnov a menționat că cel puțin 1.700 de ruși și 300 de tadjici s-au integrat în SI.

Responsabilii cu combaterea terorismului din țările membre ale OCS, respectiv Rusia, China, Kazahstan, Kârgâstan, Uzbekistan și Tadjikistan, au convenit la reuniunea de la Tașkent intensificarea cooperării între serviciile lor de informații pentru a supraveghea deplasările teroriștilor pe teritoriile acestor state.

'Este vorba despre activități de supraveghere realizate de serviciile secrete ale statelor din OCS, schimburi de informații, colectarea datelor personale ale teroriștilor și monitorizarea deplasărilor' acestora, a explicat reprezentantul FSB. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO „Dobitoaca dracului, retardată, îţi trag un picior în cap” / O nouă înregistrare cu primarul care şi-a fil…

2 VIDEO „Nu vreau în România” / Sorina Săcărin a fost readoptată în SUA. Fericirea Sorinei și urmele traumei

3 „Frăția” polițiștilor de la Crimă Organizată cu interlopii care controlează cluburile de noapte! Dovezi stupef…

4 Mare dreptate are omul ăsta în ce scrie!

5 Pare trucaj, dar nu e...