Rusia: Peste 50.000 de străini au fost controlați și 1.900 expulzați după o vastă operațiune la Moscova

Peste 50.000 de străini au fost controlați și aproape 1.900 au fost expulzați în urma unei vaste operațiuni împotriva imigrației ilegale efectuate la Moscova de poliție și de serviciile pentru migrație, a anunțat miercuri Ministerul rus de Interne.

'În cadrul operațiunii au fost constatate 10.000 de încălcări administrative. (...) 1.900 de persoane au fost expulzate din Rusia și 370 de persoane au fost plasate în centre de detenție', a indicat ministerul menționat într-un comunicat citat de AFP.

Operațiunea, purtând numele de 'Migrant-2014', a avut loc în perioada 23 octombrie — 1 noiembrie și s-a desfășurat în cooperare cu Serviciul Federal de Securitate (FSB, fost KGB) și cu sprijinul Primăriei din Moscova.

'Unitățile de poliție au neutralizat 17 grupări criminale etnice, formate din peste 60 de membri activi', a mai indicat Ministerul rus de Interne în comunicatul său.

Lupta împotriva imigrației ilegale constituie una din principalele teme aflate în centrul dezbaterilor politice de la Moscova, în capitala rusă având loc anual operațiuni vizând controlul imigranților.

Potrivit ultimului recensământ, realizat în 2010, Moscova numără 12 milioane de locuitori, dar potrivit experților această cifră este cu mult mai ridicată, ținându-se cont de numărul imigranților fără acte în regulă. Organizațiile neguvernamentale estimează la un milion numărul celor care muncesc în capitala rusă fără autorizații legale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Rareş Bogdan o pune la punct pe Fiola după atacul xenofob la adresa președintelui: Vom face plângere!

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou