Rusia va face tot posibilul pentru menţinerea păcii în Transnistria, afirmă Dmitri Rogozin

Rusia va face tot posibilul pentru menţinerea păcii în Transnistria, afirmă Dmitri Rogozin

Rusia va face tot posibilul pentru menţinerea păcii în Transnistria, a declarat, vineri, la Tiraspol, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, relatează Itar-Tass, în pagina online.

Rusia va face tot posibilul pentru menţinerea păcii în Transnistria, afirmă Dmitri Rogozin (Imagine: Mediafax Foto)

"Încercările de a izola Transnistria sunt din ce în ce mai numeroase", a afirmat Rogozin, adăugând că mulţi locuitori se află în imposibilitatea de a călători în afara regiunii separatiste, iar Ucraina a săpat un şanţ de-a lungul frontierei cu Republica Moldova.

Vicepremierul rus a asigurat că Rusia va depune toate eforturile pentru menţinerea păcii în regiune. "Din fericire, nu trebuie să avertizăm pe nimeni că pacea este mai bună decât războiul", a afirmat Dmitri Rogozin.

Vicepremierul rus a participat, împreună cu liderul separatist Evgheni Şevciuk, la ceremoniile organizate la Tiraspol pentru a marca eliberarea Republicii Moldova de sub ocupaţia fascistă.

Reprezentant special al preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria, Dmitri Rogozin a sosit joi într-o vizită în Republica Moldova. El s-a întâlnit, la Chişinău, cu ministrul Economiei, Andrian Candu, pentru discuţii privind embargoul impus de Rusia importurilor de legume şi fructe din Republica Moldova.

Dmitri Rogozin s-a mai aflat la Tiraspol la 9 mai, când a încercat să revină la Moscova cu mai multe liste cu semnături ale locuitorilor din regiunea separatistă în favoarea independenţei Transnistriei.

Rusia, alături de Ucraina şi OSCE este mediator în procesul de negocieri în formatul 5+2 privind soluţionarea conflictului transnistrean, care include, de asemenea, Chişinăul şi Tiraspolul, alături de UE şi SUA, în calitate de observatori. Rusia are în continuare aproximativ 1.200 de soldaţi în regiunea separatistă, în cadrul unui "contingent de pace".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”