Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Sarkozy vrea centre de primire pentru refugiați în Africa de Nord, Serbia sau Bulgaria

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a pledat sâmbătă pentru înființarea de centre de primire în Africa de Nord, Serbia sau în Bulgaria care să acorde sau nu statutul de refugiat politic imigranților înainte ca aceștia să intre în spațiul Schengen, relatează AFP. Sarkozy a făcut această afirmație în localitatea La Baule, la o tabără de vară regională a partidului său, Republicanii, și a făcut un apel la "reînființarea" spațiului de liberă circulație format din 26 de țări.

"Nu cred într-o reformă a Schengen. Trebuie să reînființăm Schengen în Europa", a spus președintele Republicanilor, cu "condiția prealabilă" ca toate statele membre să aibă "aceeași politică migratorie".

Potrivit fostului șef de stat, "statutul de refugiat politic trebuie refuzat sau acordat înainte să fie traversată Marea Mediterană. După aceea, este prea târziu!", preconizând amenajarea de "centre de primire în țări din Africa de Nord care vor dori să le găzduiască sau în Serbia și în Bulgaria, țări care nu sunt în Schengen".

"Am spune 'da' sau 'nu' statutului de refugiat politic, dar nu am avea drama din Mediterana", a adăugat Sarkozy.

Marile său rival pentru învestitura partidului pentru o candidatură la prezidențialele din 2017, Alain Juppé, a făcut apel "să se facă distincție între imigranții economici și refugiați".

"Franța trebuie să-și asume partea sa de probleme, dar nu pe toate. În caz contrar, vor exista veritabile seisme politice și economice", a avertizat Alain Juppé.

El susține că trebuie preluat din nou controlul asupra situației. "François Hollande și Angela Merkel propun organizarea de centre de primire de urgență în Italia și în Grecia pentru a distinge între solicitanții de azil și imigranții economici. Să le facem (...) Există bărbați și femei care vin din țări în care nu sunt persecutați și nu au dreptul să solicite azil", a spus Alain Juppé. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Marea campioană a României, Andreea Răducan, jignită și înjurată de postacii PSD după ce a îndemnat rom…

2 ALERTĂ Priviți! O singură femeie, cu inimă mare, i-a dat cu cracii-n sus pe pesediști, la Bârlad! Dăncilă a da…

3 VIDEO „Hoțule!”, „Infractorule!”, „Mai ai șapte zile!” Dragnea, huiduit la inaugurarea lucrărilor la drumul ex…

4 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

5 Cum vrea Dragnea să fure alegerile din 26 mai și să paroleze România

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia